A paradicsom zöldség?
Kertész vagyok, szóval az iskolai tanulmányaimra visszagondolva:
Zöldség kategóriába azon növények tartoztak, amelyek egy év tenyészidejűek, vagy amelyek évelők, viszont lágyszárúak.
Gyümölcs kategóriába viszont azon növények tartoztak, amelyeknek több év a tenyészidejük.
Szóval mezőgazdasági szempontból zöldség az eper és a dinnye, viszont a gyümölcsök közé tartozik minden amit bokorról vagy fáról szedsz.
A paradicsom zöldség (húsos bogyótermése van).
A málna azért gyümölcs, mert évelő, fás szárú, bokor. A mogyoró (nem földimogyoróról beszélek), mandula is gyümölcs, csak csonthéjas. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. Nem a cukortartalmat nézem. Az a lényeg, hogy így szoktuk meg, hogy a gyümölcs édes, a zöldség meg nem.
Én a mezőgazdasági kategóriákat mondom.
A paradicsom attól még zöldség.
Ma 15:32
Becsapnak az emlékeid, ne higgy nekik.D)
Tanult kertész kollégámnál van az igaz szó.
Úgy emlékszem, 3-4 éves kutatási eredmény, hogy a paradicsom nem zöldség, hanem gyümölcs.
Nem emlékszem már rá, miért, de a génekkel volt összefüggésben. Gondolom hasonló a DNS-e valamihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!