Valaki irna nekem Görög hús alapú recepteket?
Görög húsos rakott tészta
Hozzávalók:
# 50 dkg darált sertéshús
# 1 nagy fej hagyma
# 1 kis konzerv sűrített paradicsom
# 1 kávéskanál fahéj
# só
# bors
# 7 dkg sütőmargarin
# 4 evőkanál liszt
# 4 dl tej
# reszelt sajt
# 50 dkg csiga- vagy kagylótészta
# kevés olaj
Elkészítés: A tésztát félkeményre (olaszosra) főzzük, leszűrjük.
A darált húst egy lábasban kis olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mellétesszük a fej hagymát egészben, kis vízzel felhigítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a húshoz, beletesszük a fahéjat. Kb. 20-25 percig főzzük.
A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk úgy, hogy a vajon megpirítjuk a lisztet, és a tejet apránként hozzáöntjük. Besűrítjük, sózzuk.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, a tálba tesszük. Ráöntjük a besamelmártást, és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. 200 fokon 25 percig sütjük (amíg a sajt szépen rápirul a tetejére).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!