Hogyan lehet valami pizzás izű?
Persze értem, hogy nagyjából milyen összetevők miatt hívnak így bizonyos dolgokat. Nem ez a kérdés.
De a kifejezés értelmetlennek tűnik nekem.
A pizza a külalakja miatt pizza, és nincs egyféle íze, hanem a különféle feltét variációk teszik egyedivé.
Talán más fülét is bántja a megnevezés...
A klasszikus pizza az sült tészta, bazsalikommal és oregánóval fűszerezett paradicsom szósszal.
Innen ered az, hogy ha valami ilyen szósszal van töltve vagy kenve az pizza ízű.
A pizza egy alap dolog az már úgy variálható, ahogy tetszik maga az ízhatás hasonló marad.
Úgy mint a pörköltnél.Csinálhatod te azt csirkéből, marhából sertésből stb., csípősre vagy édesre, bórral vagy anélkül.Attól az még pörkölt lesz, és valamilyen szinten az ízhatás ugyan az.
Szerintem csak költségtakarékosságból. Gyorsabb leírni azt, hogy pizzás, mint paradicsomos-bazsalikomos-oregánós.
Sőt, van olyan, aki nem is tudja, mi adja a pizza jellegzetes ízést. Talán rájuk is gondoltak, amikor ezt használták.
a pizza szó hallatán senki sem a tejfölösre és a bugacira meg társdaira asszociál azonnal, hanem a paradicsomos eredetire.
vagyis, ha pizzás csigát, vagy fornettit vesz, akkor tudja, hogy az paradicsomos ízű lesz.
én így gondolom legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!