Mi az a disznósajt? =O
Jól írták előttem. A disznóvágás során egyéb termékekbe nem használt ehető részek összesajtolva a disznó gyomrába töltve.
Nagyon finom, de csak ha igazi házit esztek és nem valami bolti sz@rt.
valóban, a disznósajt a disznó fejhúsából, bőrkéből, nyelvből készül amit disznóöléskor megabálnak, jó fokhagymás lében, aztán tovább fűszerezik tájegységenként
ízlés szerint.nálunka fokhagyma és a egy kis pirospaprika
volt a fő fűszere.
a disznó alaposan kimosott gyomrába töltik, és két deszka között, nehezékkel préselik ösze.innét a neve, hogy nyomás, presszió vagyis sajtolás alatt nyeri el a formáját, és kimegy belőle a fölösleges levegő.
nálunk a kolbásszal együtt vitték a füstölőbe is,így tartósították.
gyerekkoromban nem volt a kedvencem, de ma már szívesek megennék egy szelet házi disznósajtot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!