Sűrített tejből lehet vmi édességet készíteni?
Valami egyszerűre gondolok.
Van fél doboz sűrített tej, én szeretem magába, de ennyit nem tudok egyszerre megenni:-D És nemsokára le fog járni, nem szeretném kidobni.
Tudtok valamit?
Csokis Marlenka
Tészta: 100 gr. vaj 2 nagy kanál méz 250 gr. cukor 1 kis kanál ecet 1 nagy kanál szódabikarbóna 2 tojás 700 gr. finomliszt.
A szódabikarbónát az ecettel összekeverjük. Egy tálba teszünk vajat, mézet, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbóna + ecet keverékét. Jól összekeverjük a gázon, majd hozzáadjuk a 2 tojást, s addig keverjük, míg a teteje habos lesz, s az egész massza megbarnul. Levesszük a gázról. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a lisztet (700 gr.). A tésztát letakarjuk, s meleg helyen 1 órát állni hagyjuk. 7-8 gömböt formálunk belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Megsütjük.
Krém: 200 gr. vaj 1 szalalkáli Aki szereti, mogyorót + 100 gr. konyakot tesz hozzá. A szalalkáli 3 órán át vízben főzzük - kihűtjük, majd vajjal összemixeljük. Hozzáadjuk a mogyorót + konyakot.
Hogyan kell elkészíteni az örmény finomságot, a kakaós Marlenkát?
Hozzávalók a tésztához:
100 g vaj
2 evőkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evőkanál szóda
2 tojás
700 g simaliszt
Először összekeverem a szódát és az ecetet. Majd kikeverem a puha vajat, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. (Nos, erre kíváncsi vagyok...)
Azonnal leveszem a tűzről. Hűlni hagyom, ha langyos: a lisztet hozzáteszem és kidolgozom az egészet. Letakarva álldigálljon egy órát. Aztán hét-nyolc cipóra osztva, egyesével palacsinta vékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat.
Hozzávalók a krémhez:
200 g vaj
2 dl sűrített tej
10 dkg mogyoró
1 dl konyakot
A sűrített tejet dobozzal együtt három órán át főzöm. A kihűlt dobozt kinyitjuk, és lám, és íme: barna és kásás benne a sűrített tej. (Rémes lehet, de a végeredmény megéri.) Ezt kikeverem a vajjal simára, homogénre. Ekkor vagy a mogyorót és a konyakot - ez az autentikus - vagy csokoládét keverek bele.
A lapokat rétegezve megkenem ezzel a krémmel, és állítólag másnapra tökély a végeredmény.
Bounty :) isteni finom!!! Én is úgy találtam a receptet...
10 dkg kókuszreszelék
1 tubus cukrozott sűrített tej
10 dkg ét/tejcsokoládé
1 evőkanál étolaj
A kókuszreszeléket a cukrozott sűrített tejjel összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk, hogy a kókusz jól szívja meg magát.
A csokoládét (ki melyiket szereti) az olajjal gőz felett felolvasztjuk, a masszából vizes kézzel cseresznye nagyságú golyókat készítünk, és a csokiba forgatjuk (két kanál segítségével szoktam). Egy tálcára alufóliát teszek, és a csokigolyókat arra rakom, majd a tálcát a hűtőbe teszem, hogy jól megdermedjen a csoki.
A fóliáról már nagyon könnyen le lehet szedni a kész csokikat (nem ragad rá). Érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert mire ennél belőle, neked már nem jut!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!