Próbálom a minél magasabb %-osat venni,már ahogy a pénztárcám engedi...Azért,met azt gondolom,talán annak több köze van az igazi tejhez.. vagy nem :)
2011. jan. 23. 16:14
2/15 anonim válasza:
Ha megengedhetném magamnak, akkor 0%-osat vennék, de sajnos csak a 1,5%-osat tudom megvenni. Minél kisebb zsírtartalmút. Én még emlékszem sajnos, milyen az igazi tej... Undorító vastag föle van, és olyan zsíros, mintha 1 dl olajat öntöttek volna a tejbe. Ezért én azt szeretem, ha minél kevesebb köze van a tejhez.
2011. jan. 23. 16:18
3/15 andoryy válasza:
2,8 v. 3,5%-osat általában az előbbit. Mivel az 1,5%-osnak annyi köze van a tejhez, mint a Coca-Colának. Mindent beledobálnak abba aztán rávésik, hogy tele van kalciummal stb... hát korántsem.
Üdv. 1000.50
2011. jan. 23. 16:21
4/15 anonim válasza:
Nálunk hetente többször kocsiból árulnak termelőtől tejet. Az az igazi tehéntej, csak hűtve van, az 3% felett van, ráadásul nagyon finom.
Ha boltit veszünk akkor is 2,8%osat.
2011. jan. 23. 16:23
5/15 anonim válasza:
Én házi tejet hozatok(160ft és házhoz hozzák) és nem olyan zsíros! Én imádom! A bolti tejet nem tudom meginni, az ízének semmi köze a tejhez!
2011. jan. 23. 16:24
6/15 anonim válasza:
Házi tejet,vagy minél magasabb %-osat. Az alacsony zsírtartalmúak csak savók,feltunningolva. Semmi értékes nincs benne.
2011. jan. 23. 16:32
7/15 anonim válasza:
minél magasabb százalékosat, hízni szeretnék.
2011. jan. 23. 16:33
8/15 anonim válasza:
Lehet hogy furcsa, de én nem sok különbséget érzek a kölönböző zsírtartalmú között, ezért általában a 1,5%-osat veszem (kevesebb kalória és occsóbb is:P). Ellenben a különböző típusok között már válogatok: szerintem a legfinomabbak a zacskós tejek (pláne amelyik nincs homogénezve és ultrapasztőrözve, csak "simán" pasztőrözve), aztán néhány márka (pl. mizo), aztán a többi.
Legjobban persze a piaci tej ízlik, de általában ahhoz túl későn végzek (nálunk 6-kor zár). Ezt le szoktam fölözni (a föléből csinálok vajat vagy tejfölt), így nem tudom hogy mennyi zsír marad benne, de nagyon finom <3
2011. jan. 23. 16:34
9/15 anonim válasza:
Nem akarok senkit elkeseriteni, de a boltban kapható 2,8 és 3,6-os tejnek legalább annyira nincs köze a tehénhez, mint az alacsonyabb zsirtartalmú 1,5-nek. Én 1,5-t veszek, de ha kapok házitejet, akkor inkább azt iszom. Tényleg teljesen más ize van.
2011. jan. 23. 16:48
10/15 anonim válasza:
Nálunk is házhoz hozzák a FRISS tejet 130ft/l áron:) Az legalább tej!!!!+ még a boltinál olcsóbb is:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!