Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fél kilós túrót vettem, és...

Fél kilós túrót vettem, és savanyú, vissza viszem kicserèlik?

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 08:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Elvileg igen! Nekünk volt már, hogy romlott tejet vettünk és azt kicserélték, vagy volt, hogy avas csokit, és azt is. Csak vidd a blokkot, és még lehetőleg ma, talán, még emlékeznek is rád.
2011. jan. 20. 08:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Így van! És ha nem cserélik ki, kérd a panaszkönyvet! Ez amolyan varázsszó, hogy "panaszkönyv" :)
2011. jan. 20. 09:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Én romlott tejfölt vettem. 1 óra múlva visszavittem. Nem cserélték ki, arra hivatkozva, hogy még nem járt le. A boltban korábban szinte mindennapos vásárló voltam, ismertek látásból. Kértem a panaszkönyvet, az sem segített. Beleírtam, és azóta nem járok oda.
2011. jan. 20. 09:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Az utolsónak is vissza kelett volna csrélni. Valószínűleg, azért volt az, hogy nem járt le, és mégis romlott volt, mert megsérült a doboza, ami nem a te hibád volt, hanem gondolom szállításnál, tehát a bolt hibája. MIndegy, biztos megérte 40ft-ért elveszíteni egy vásárlót..
2011. jan. 20. 09:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy ki kell cserélniük. Ha nem akarják kicserélni, esetleg fenyegetőzz a fogyasztóvédelmi felügyelőséggel.
2011. jan. 20. 09:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen. Ki kell cserélni, vagy levásárolni, vagy visszafizetni az árát. De kell a blokk, és még ma vidd vissza. A legtöbb üzletben készségesek ilyen esetben. De van hogy semmi sem segít, főleg kisboltokban, "maszekoknál" fordul elő, hogy nem segítenek, hiába van törvény rá. Én is jártam már így egy éjjel-napaliban. Kenyeret, és zacskós tejet vettem. A boltból kilépve vettem észre hogy folyik a tej. Nem vették vissza, azt mondták, a kenyér kiszúrta a tejeszacskót. Hát én meg széthúztam a nyílást a zacskón, és szétlocsoltam a tejet a pénztárnál. Többet nem vettem ott semmit. De a tescóban, profiban, készségesek, savanyú tejszínhabsprét, avas chipset vittem vissza, visszaadták az árát rögtön.
2011. jan. 20. 10:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Fú, utolsó nemsemmi, hogy odaöntötted a tejet, jól tetted :) Én nem mertem volna szerintem...bár ki tudja. :)

Mi egyszer ice tea-val jártunk úgy, hogy kibontottuk, tiszta kénes-ammóniás csípős szaga volt. Belekortyoltunk (nem nyeltük le természetesen) és tiszta marós íze volt. Felhívtuk először a gyártót, szartak rá, aztán felhívtuk a fogyasztóvédelmet és ők kicserélték nekünk.

Páromék régen kólával jártak úgy, hogy benzines volt (visszaválthatós üveg). Valószínű nem mosták ki az üveget rendesen, valaki benzint tárolt benne és utána visszaváltotta. Őket meg elhalmozták mindenféle ajándékkal meg sok üveg kólával, csak ne jelentsék fel őket. :D

2011. jan. 20. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nem akarják kicserélni neked, írj be a panaszkönyve nyugodtan, aztán írj a fogyasztóvédelemnek is.

Hallottál már a HACCP-ről? Hazard Analyse Critical Point?

Ez egy nagyon szigorú ellenőrzés az élelmiszeriparban , melynek lényege a romlandó áruk megóvása. Valahol, valaki itt hibázott, nem biztos,hogy a bolt, rosszabb,hogy esetleg a gyártó, vagy a szállító nem tartotta be a kötelező előírásokat.Erre nagyon harapnak.

Én is vettem már bontatlan, sértetlen dobozú MIZO tejfölt,ami penészes volt, aminek a szavatossága is jó volt.

Valószínűleg a gyártás során hibáztak..ne hygad annyiban.

2011. jan. 20. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Meg hát, az érdekük is, hogy visszacseréljék, egyszerű logika, ha romlott árút adnak el, legalábbis, ha nekem adnának nem biztos, hogy máskor vásárolnék ott.Ha pedig, még vissza is mész, örülniük kéne, hogy tudnak javítani a hibán. Én, ha boltos lennék, biztosan visszacserélném.
2011. jan. 20. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!