Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 10. 000 Forintból hogy húzzam...

10. 000 Forintból hogy húzzam ki egy hónapig kaja ügyileg?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy az elkövetkezendő 3-4 hónapom brutálisan húzós lesz és havonta átlagosan 10-15.000 forintból meg kéne oldalon a kajámat. Mit tanácsoltok? Mik azok amiket érdemes venni és táplálóak is?:S

Köszönöm előre is.

2011. jan. 16. 17:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyetem alatt egyszer 3000 forintom volt egy hónapra, megoldottam. Csak kajára kellett költenem, mert rezsi befizetve, hazautazni meg spórolásból nem akartam.

Kijöttem a pénzből, a tesco gazdaságos cuccokat ajánlom, meg a különféle üzletláncok saját márkáit (Reál, CBA).

Vegyél cuccokat fagyasztva, az nem romlik meg, sokáig eheted ezerféleképp (pl a zöldségeket).

Konzerveket is vegyél, hasonló okokból: eláll, olcsó és sokféle ételt lehet készíteni belőlük.

Inni csapvíz.

Én így csináltam.

2011. jan. 16. 17:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? Otthon élsz vagy esetleg kolis vagy?

Én a párommal élek együtt 2 éve, és mostanában nálunk is elég karcsú a buksza :-)

Sokáig jártam nagybevásárolni az Auchanba, Tescoba, mára teljesen leszoktam róla.

A Penny-be járok, és először ódzkodtam a számomra ismeretlen márkáktól, de kipróbáltam őket, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Tészta: 119, fél kg párizsi: 199, fagyasztott baromfivagdalt: 499, stb.

Az hogy elég lesz-e 10.000 egy hónapra attól is függ, hogy tudsz-e főzni, vagy inkább hideget eszel. Főzni sztem sokkal olcsóbb.

A klasszikus olcsó ételeket részesítsd előnyben: Krumplis vagy tésztás ételek, főzelékek. Variálhatod sokféleképpen.

2011. jan. 16. 17:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Tészta tésztával, meg krumpli. Olcsó, és sokféleképp készíthető.

Száraz hüvelyesek: bab, lencse, sárgaborsó, leves és főzelék is lehet.

Kelt tészták, egy fél kiló lisztből elég sokat lehet csinálni, és nem nehéz egy sima kalácsot összedobni.

Te..oban van olyan leves, amiben sok tészta van, csak forró víz kell hozzá, valami 50 ft egy zacskóval.

Vadássz a leárazásokra, meg az akciókra!

Próbáld beosztani egy-egy hétre mennyit tudsz költeni, és azt ne lépd túl semmiképp!!

Végszükség esetén menj át valakihez "vendégségbe", ha hozzánk jön valaki, mindig úgy főzök, hogy ő is eszik.

Lelkiekben készülj fel rá, hogy ezt hívják minőségi éhezésnek, amikor nem vagy éhes, de sok tápanyag hiányzik, és az ételek többsége magas kalóriatartalmú. Nincs kizárva, hogy akár 5 kilót is felszedhetsz. :(

2011. jan. 16. 17:26
 4/14 anonim ***** válasza:
43%

Havi 4 ezerből is ki lehet jönni.

Minden nap veszel pár zsömlét amit megeszel, mellé olcsó margarin, kenőmájas, tojásnak 20 Ft darabja a Tescoban, azt is vehetsz. Zsíros kenyér is ehető egy kis kígyóuborkával.

2011. jan. 16. 17:27
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.

21 éves vagyok több mint 3 éve egyedül élek dolgozom és tanulok.

Na már most a helyzet a következő. Sajnos nincs a klasszikus értelembe vett konyhám, egy úgy mond konyha sarkom van ami annyit takar hogy egy hűtő aminek a tetején van egy mikró. Tudtok ajánlani olyan kajákat amiket mikróban el tudok készíteni? Gondoltam 400 Forintért kapható mirelit pizzákra meg ilyenek. Ezek laktatóak? Mert azért a főtt kaja mindenféleképpen kell.

Sajnos kicsit meg szorúltam anyagilag.

Mit tartotok jobb ötletnek ha 10.000.- Forintot egybe elmegyek bevásárolok és megveszek mindent vagy pedig ha heti 2500.- Forintból vásárolok be hetente?

2011. jan. 16. 17:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Heti szinten oszd be a pénzed, és ne ess kétségbe, ha hozzá kell nyúlni a következő heti pénzhez. Természetesen nagyobb kiszerelésben minden olcsóbb, azt kalkuláld hozzá.
2011. jan. 16. 17:35
 7/14 Tinker Bell ***** válasza:
71%
Jobbat nem tudok tanácsolni, mint az előttem szólók, de szerintem jobb, ha minden nap jársz boltba, minthogy egyszerre elköltöd a pénzed, hiszen kenyeret nem tudsz előre egy hónapra venni! Oszd szét napokra lebontva a pénzed és ne vigyél többet magaddal amikor vásárolsz maximum 200 forinttal és vásárlás közben számolj!
2011. jan. 16. 17:41
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
ha van esetleg ékszered, vagy vmi márkás porcelánod, akkor azt beadhatod zálogba, nem nagy a kamat rá.. ;)
2011. jan. 16. 17:46
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Krumplit felejtsd el, drága

mikró is elég szar helyzet, de megoldható (tapasztalat) ha grillezős, akkor kicsit jobb a helyzeted

vegyél rizst sokat (200 Ft/kg pl lidl-ben), hüvelyeseket: bab, sárgaborsó, lencse szárazon ill. borsó mirelitben ezeknek jó a fehérjetartalma és laktatóak

sok tojás

liszt tojással egy csomó olcsó tésztád lesz

mirelit zöldségek

hús leárazva (lejárat napján 30-50 %kal olcsóbbak)

üvegedényben főzz a mikróban, akkor tudsz tojásos tésztát főzni, tojás nélküli az ócska mikróban

sok rizseshús, sok főzelék

hagyma jó vitaminforrás és sok kajához jó

zárás előtt mész boltba, akkor kapsz olcsó pékárút

a 400 forintos mirelit pizzát meg felejtsd el, mert ha havi 10ezred van, akkor abból nem telik napi egy 400as pizzára se + éhenhalsz...de grillezős mikróban liszt, víz és élesztő felhasználás.val tudsz vékony tésztát sütni 1 kg lisztből (100 Ft) és egy élesztőből 5 pizzalap megvan

és persze nézni kell, mi hol akciós

2011. jan. 16. 17:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézz szét használt műszaki cikkeket áruló boltokban, ha találsz egy használt rezsót, többre tudod használni, mint a mikrót. Azt írod, 10-15 eFt. Talán találsz olyat, amit bele tudsz erőltetni. Attól kezdve tudsz sütni-főzni szójából, kölesből (=fasírozott), főzelékek, sült krumpli tükör-tojással. Csirke nyaka, háta = pörkölt, hűtőbe szétadagolva, később előveszed, vagy pirított tarhonyával, vagy éppen hordós káposztával összefőzve.
2011. jan. 16. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!