Mitől kesernyés a bolti dobozos (állítólag) 100%-os narancslé, amikor a narancs alapjáraton vagy savanykás, vagy édes?
Figyelt kérdés
2009. febr. 1. 18:43
1/7 anonim válasza:
Hát én nem tudom, de az biztos, hogy a boltban kapható "100%-os narancslevek" közül egyik sem 100%-os, mert én rendszeresen szoktam itthon facsarni és egyáltalán nem hasonlít az íze.
2/7 anonim válasza:
Azért kesernyés, mert héjastul-magostul beledarálják a narancsot.
3/7 anonim válasza:
Pontosan!
A 100% nem azt jelenti, hogy mind narancsLÉ!
Deledarálnak abba mindent.
Azon kívül, hogy eleve sűrítményből és vízből készül.
4/7 anonim válasza:
azért keserű egy kicsit az íze, mert a héját is beleteszik :)
5/7 anonim válasza:
A narancslét lacsavarják, majd besűrítik. A narancslé refrakciójára visszahigítják vízzel, így lesz 100%-os. Hőkezelik, majd doboz. Azért 100%-os, mert tényleg nem adnak hozzá mást, csak narancslét, vagyis a pürét.
6/7 yuda válasza:
Akkor már leírom: mindet beledarálnak,majd készítenek egy sűrítményt.
Ezt tárolják,majd forgalomba helyezéskor vízzel felhígítják többféle %-os arányba-ezért lett az egyik 100%-os,így természetesen nem ugyanaz,mintha te facsarnád.
Végül is mondhatnánk megtévesztésnek a dolgot-finoman fogalmazva.
(ebből egyébként következik,hogy tudnak előállítani 100%-nál is nagyobbat,de az már arcátlanság lenne a természetessel szemben)
7/7 anonim válasza:
HŐKEZELIK!
Nem az a baj, hogy mit tesznek bele, hanem, hogy hőkezelik. Magyarán az főtt narancslé, így egy csomó hasznos dolog is tönkremegy benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!