Ennél nattót, vagy ettél már?
Én már ettem. Ha sikerült leküzdened a szagtól való undort, akkor hátra van még egy nagyon nehéz dolog; a nyelés. Próbálj meg úgy lenyelni valamit, amit sűrű takonnyal nyakon öntöttek. Mert kb. így tudnám jellemezni a nattót. A szaga az ammóniára és az állott szemétre emlékeztet. Az íze nem jellemző, egy kissé lisztes, egyébként olyan, mint a szaga. Szójaszósszal, mustárral, újhagymával, némely esetben nyers tojással szokták összekeverni - bár én ezt egy kezdőnek nem ajánlanám, ugyanis nekem a sima nattótól is görcsölni kezdett a gyomrom.
Végül is én annyira nem irtózom a rossz szagú ételektől (csak ha romlott és azért büdös), hiszen nagy kedvelője vagyok a pálpusztai sajtnak is. Szerény véleményem szerint a nattó lehet a japánok pálpusztaija. Egyenlőre még nem sikerült megbarátkoznom ezzel a nyálkás undormánnyal, ezért olyan elkészítési módokat keresek a neten, amellyel ehetőbb állapotúvá tehető ez a gezemice. Pl.: rizzsel összekeverve.
Ha valóban ki akarod próbálni, akkor a II. kerületben lévő Kapy utcai Japán és Korea élelmiszerboltban találhatod meg. (11-es busz, budai oldal felől Kapy utca, pesti oldal felől Csatárka úti megálló.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!