Létezik olyan teás üvegkancsó, ami hőálló?
Teának vettem üvegkancsót már a másodikat, mindkettő szétrepedt, amikor beleöntöttem a forró vizet. Az első kimondottan teás kancsó volt, öblös, de vékony üvegből, műanyag fogantyúval. Második alkalommal végig repedt a forró víztől.
A második már vastagabb üvegből volt, nem kimondottan teás, de gondoltam, ha vastag üvegből van talán bírni fogja.
Nincs teafőzőm, vízforralóba szoktam vizet forralni, a kancsóba tenném a filtert és úgy önteném rá a forró vizet.
Milyet vegyek harmadjára??
Durva véletlen...
A másodiknak szó szerint levált az alja.
Elméletileg igen, de én a hőállót is beteszem a mosogatóba, és amíg felforr a víz a vízforralóban, folyatom rá a 80 fokos vizet a csapból. Így mikor beletöltöm, már nem akkor a sokk.
Mellesleg lehet kapni műanyag teáskancsókat is, 2-2.5 literes lehet, ami nekem van, az biztos nem törik el :)
első sorban olyat vegyél ami hőálló
mivel a sima üveg az nem bírja
Persze szetrepednek, levallik az aljuk, Made In China. Vidd viddza mind a kettot. ha teas kancso nem szabad szetrepedniuk.
Volt egy széria, aminek levált az alja, a Híradóban is volt régebben.
Nekem több is van, sokat össze is törtem már, de sose volt problémám velük, a vízforralóban bugyogó vizet egyből beleöntöm, nem vizezem előtte a kancsót stb.
Ezek még azt is bírják, ha rezsóra vagy villanytűzhelyre teszed, ekkor csak arra kell vigyázni, hogy a főzőlap teljesen hideg legyen és fokozatosan melegítse fel a kancsót meg a vizet. (Gáztűzhelyre tilos tenni!)
Nekem olyan van, ami jénai üvegből van, sárga műanyag a füle és a teteje. Tescóban, Auchanban stb. beszerezhető, max. 2000 Ft-ért, akcióban olcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!