Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik az olcsóbb: otthon...

Melyik az olcsóbb: otthon főzni, vagy ételszállítótól rendelni (két személy részére)?

Figyelt kérdés

Egy heti menü 2 személy részére kb. 6-7000 FT/ hét.

Ez kicsit rosszul hangzik így, de ha beleszámolom, hogy ha otthon állítom elő a napi ebédet, akkor növekszik a gáz/villany/víz számlám stb. lehet, hogy már nem is sokkal olcsóbb (?)

Azt bele se számoltam, hogy mennyi időbe és saját fáradságba telik beszerezni, hazacipelni az alapanyagokat, előkészíteni aztán megfőzni, utána elmosogatni,elrámolni stb.... Ha az ezekre forditott időt valami munkával tölteném, lehet sokkal jobban járnék, olcsóbban kijönnék??

2009. jan. 27. 19:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem főzni olcsóbb. Kell az elején egy kb 2000 Ft-os befektetés (fűszerek, olaj, liszt), utána viszont egy főzelék pl. fejenként 100-150 Ft-ból kijön 20-30 perc munkával. Ha csinálsz rá feltétet, az se több 50 Ft-nál (tükörtojás vagy előre panírozott husi). Én vasárnap szoktam főzni, a párom pedig rávettem, hogy segítsen benne :)

Így van egy tökjó programunk és tudom, h nem fog kétségbeesni, ha netán megbetegednék. Egyben meg szoktunk csinálni kb. 4-féle kaját, aztán lefagyasztjuk, azt esszük a héten.

Ja, azért álltam neki ennek, mert nem volt pénzünk kinn kajálni vagy rendelni, de ma már a világ minden kincséért fel nem adnám. Nem azért, de sokkal finomabb az, amit én főzök a piacon vett alapanyagokból...

Ja vásárlás, hetente egyszer megyünk piacra és teszkóba, ketten bkv-vel simán haza tudjuk hozni az egyheti kaját :)

2009. nov. 14. 10:47
 12/13 anonim ***** válasza:
Otthon főzni olcsóbb, de időigényesebb. Két személyre egy napi menü átlag 2000 forint. (Leves, meg főzelékféle) Egy kiló hús átlag 1000, egy kiló zöldborsó 500... és két embernek az három napra elég! lehet számolgatni.
2009. dec. 17. 10:47
 13/13 anonim válasza:
Ugyanazt az ételt otthon főzni mindig olcsóbb. Persze érdemes legalább 4 adagot egyszerre elkészíteni. A receptek majdnem mindegyike 4 adagra szól. És ebből 1 adag általában jóval nagyobb az éttermi adagnál. Saját beszerzésnél tudsz akciósan és diszkont árakon is vásárolni. Az idő értéke relatív szerintem. A főzés lehet szórakozás és tanulás is egyben, magadat is többre értékelheted tőle, ha jól értesz hozzá. Mi az a más munka, ami óránként legalább 1-2000 Ft-ot hoz, szórakoztató és szabadidődben tudod csinálni bármikor? És fejlődsz is tőle. Hasznos információk olcsó receptek, receptek árakkal és spórolási módszerek témában itt:www.recepttunder.info
2012. máj. 10. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!