Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Beteg a kislányom. És nem...

Beteg a kislányom. És nem bírja bevenni a tablettát, a gyógyszert. Ki hogyan adta be a gyermekének? 1-2 ötletet! Lécci!

Figyelt kérdés

Fontos!! KÖSZÖNÖM

mert nem veszi be a gógyszert, és 1-2 tanács..

pl. kettévágjam? vagy mii?? :$$

2010. dec. 28. 14:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

8 évesen már nagyon ügyesen be tudják venni a gyógyszert, az én fiam is 8 éves és 2 éves kora óta napi szinten kell gyógyszereznem, sajnos. Soha sem volt gond: megbeszéltük, drukkoltam, bekapta, lenyelte, megdicsértem. Ha nagyon nagy a tabletta, ne törődj vele, hogy lehet-e darabolni, nyugodtan törd ketté, attól még hatni fog. Ha túl keserűnek találja a picur, akkor jó édes szörppel (szénsavmentes vízzel!) vagy teával add neki. És ha ügyesen bevette, kapjon egy kocka csokit és sok-sok ölelést, dicséretet.

Menni fog, meglátod :=)! Jobbulást a kislányodnak!

2010. dec. 28. 16:49
 12/15 doboszoli ***** válasza:
46%

Megértelek.

Idősebb lánykám, (ma már 25 éves), kicsi korában rengeteget küzdött tüszős mandulagyulladással, ami ugye antibiotikum adását feltételezi, mert kezeletlenül károsíthat más szerveket.(szív, máj, lép, stb)

Egy pici gyerekkel megértetni, hogy ettől lesz jól, meglehetősen kétséges vállalkozás.

A tablettát kiköpte, a kanalast kihányta, a kúp után azonnal bilit kért. Mondjuk éjjel egy órakor, 39.5-ös lázzal.

Egyetlen megoldás maradt, a szuri. Volt kicsi hiszti, sírás,(velünk együtt), de nem volt mit tenni.

Szerencsére tündéri gyerekorvosunk volt, általában felírta mindhárom formában, hátha az egyik bejön. Ha nem jött be, maradt a szúrás.

Egyre vigyázz: ha ételbe kevered, és rájön, hogy át akarod verni, több kárt teszel, mint hasznot.

Az ilyen önhatalmúan, és kizárólagosan adott varázsvitaminok életveszélyt okozhatnak. Ha penicillin kell, akkor az kell.

Jobbulást Nektek, kitartást Neked!

2010. dec. 28. 19:36
 13/15 anonim ***** válasza:
46%
doboszoli-nak: mi az hogy önhatalmulag, és mi az hogy varázs-vitamin? Etted már? nem? akkor miről beszélsz? A vitaminok egyszerüen csak élelmiszerek, csak sokkal kevesebb kell belőlük mint az ételekből. Viszont ha hiány van belőlük, akkor annak sulyos következményei lesznek. És nem azoknak lesznek betegségeik akik hozzájutnak, hanem azoknak, akik nem. Ezekkel csak azokat a hiányokat pótoljuk, amik már nincsenek benne az élelmiszerekben. Nézz utána, Soós József kutatónk már l930-ban bevizsgált mezőgazdasági terményeket, és már akkor azt mondta, hogy a nagyüzemi mezőgazdaság tevékenysége miatt nagyon csekély a termények vitamintartalma, ezért a népességnek pótolni kell a hiányokat. Csak ezeket a kutatási eredményeket nem publikálják, mert akkor rájössz, hogy pótlólag adott vitaminok nélkül már nem maradhatsz egészséges, és ez bizonyos érdekeltségi köröknek egyáltalán nem hasznos információ. Ezt még 80 évvel ezelőtt állapitotta meg, azóta még sokkal rosszabb a helyzet. Ne haragudj, de szeretném ha egyre több ember rájönne hogy igencsak fars információk birtokában van, mert hisz ezeket hallani mindenhonnan, hogy pl. a túl sok vitamin kárt okozhat, meg hogy C-vitamin vesekövet csinál, stb....ezek egyike sem megalapozott info, a gyógyszeripari érdekek sugallják ezeket, és meg akarnak félemliteni, hogy nehogy kipróbáld, mert bajod lehet, nekik ez igy jó. Szerintetek sok százezer ember miért fogyaszt már ugymond megadózisu vitaminokat? Gondoljátok hogy rosszabbul vannak tőle, azért fizetnek érte kb. annyit mint egy dohányos 1-2 heti adagjának az ára? Gondolkodjatok egy kicsit, természetesen kellenek a gyógyszerek is ha szükség van rájuk. HA SZÜKSÉG VAN RÁJUK!!!! De nem olyan mértékben, hogy pl. Magyarországon az emberek 10 %-a szed tiznél több darab gyógyszert naponta, rendszeresen. A gyerekkori betegségek, főleg a megfázásos jellegűekről beszélek, simán megelőzhetőek vitaminokkal, és étrendbeli változtatásokkal, mert legfőképpen ott rontjuk el, hogy gyermekeinknek sem megfelelő táplálékot adunk. Rengeteg cukros kaja, olajban sült krumpli, fehér lisztes péksütik, cukros üditők, tejtermékek, ezeket nem tudja hasznositani a kicsik szervezete, helyettük sok-sok zöldséget és gyümölcsöt, minél természetesebb ételt kellene kapniuk. Az én kislányom is jópár évig betegeskedett, mignem (persze több év kellett hozzá) átalakitottam a gondolkodásmódomat, egészség-tudatosan főzök, bio-boltban is vásárolok, elkerüljük azokat az ételnek nevezett szemeteket, amiket oly gyakran vettem régebben, természetesen mindannyian szedjük a vitaminokat, és nem a gyógyszertárit, és köszönjük szépen, minden OK! Ezt kivánnám mindenkinek, higgyétek el, hogy nem azért irok ezekről a termékekről mert valami anyagi előnyöm származnék belőle, hanem csupán azt szeretném, ha sok ember igenis merné a saját egészségét önálló gondolkodással megteremteni, visszaszerezni, mert ez nem lehetetlen, még akkor sem, ha súlyosabb bajaink vannak már. Mindenféle állapotból vissza lehet jönni, csak TUDNI kell egy két dolgot hozzá. És mégegyszer bocs, nem kioktatni akartalak, csak leirtam amit gondoltam arról hogy igen, kb. 100 éve vannak ezek a téves információk a köztudatban, és tudom hogy ahhoz is nagyon sok idő kell még, mire több ember gondolkodása átfordul, és nem hagyják magukat mások álltal az orruknál fogva vezetni, hanem képesek lesznek utána érdeklődni bizonyos kérdéseknek, és hajlandóak lesznek tanulni ezekről a kérdésekről.
2010. dec. 29. 14:28
 14/15 doboszoli ***** válasza:
100%

Félreértettél. Természetesen egyetértek a vitaminok szedésével, kiegészítőként, orvosi ellenőrzés mellett.

Onnan lehet életveszélyes, ha az aggódó szülő a már meglévő

pl. tüdőgyulladást nem orvossal kezelteti, hanem a Juliska néni cickafarkfű csodaszerével kuruzsolja.

Ismerettségi körömben történt nemrég, hogy többféle gyógyszert szedő ember, önhatalmúlag, a legjobb szándékkal

bevett nagy adagban valami homeopátiás szert. Eredmény:

újra kellett éleszteni.

Tehát csak óvatosan.

Mondom ezt úgy, hogy télidőben mi is szedünk Béres cseppet.

2010. dec. 30. 06:28
 15/15 Madmax12 válasza:
Ha beteg az ember akkor már a vitaminok nem biztos,hogy hatásossak.A vitaminokat a betegség megelőzésére kell szedni.Egyébként én a gyógy teákra esküszök.A széna náthámra szedtem orr szpréket,gyógyszereket,csak nagyón sokba kerültek,kiprobáltam a teát,(fele,harmad annyi)és úgyan az a hatása,mint a gyógyszereknek.
2011. jan. 3. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!