Hol lehet olcsón KCl-mentes sót kapni?
Ezt most idézem:
"A kálium-klorid érzékszervileg nem különböztethető meg a Nátrium-kloridtól. Ugyanúgy néz ki és ugyanolyan sós íze van. Azonban, mivel a kálium-klorid bőr irritatív, ezért semmi mást nem kell tenned, mint a fürdővizedbe beletenni 3 - 5 kg sót abból amit eszel, (100 liter vízhez 3,5 kg-ot, ez ugyanannyi, mint a tengervíz sókoncentrációja), és megfürdeni benne 30-60 percet. Ha JÓ a só, akkor ugyanúgy semmi bajod nem lesz tőle mint a tengervíztől! Ha a só emberi fogyasztásra alkalmatlan, akkor a bőröd ki fog pirosodni (nem lehet összetéveszteni azzal, ha a meleg víztől enyhén kipirosodsz), érzékenyebb bőrfelületeket marni fogja. Nekem a szám szélét kezdte el marni, ott éreztem a legerősebben."
Meg ezt is:
"Egy nem szakmai észrevétel: nem kell ahhoz labor, hogy próbálkozzon az ember. A KCl nedvszívó képességén alapuló azonosítás az valóban csak laborban működik. A különböző sók, beleértve a káliumot is, nedvszívó képessége tömegüknek kb. 1-4%-a (hőmérséklettől és nyomástól függően, zárt térben).
Igen jó mérleg kellene ahhoz, hogy valaki a századgrammnyi eltéréseket ki tudjon mérni.
Szerintem az itt olvasgatók többsége nem annyira a nemzetet akarja megmenteni, vagy ha igen akkor főleg billentyűzet közbeiktatásával, hanem saját magát. Ebben persze semmi kivetnivaló nincs, mert a hullák már ritkán nemzetmentők, csak kerüljük már el a lózungokat (a zsidók új nyelvén: túlzás)
Ha tehát meg szeretnénk állapítani, hogy melyik só mérgező, nem alkalmas a nedvesség-megkötős módszer. Nem működik a hamis pénz vizsgáló UV fény sem. A csomósodás sem bizonyít sem, és a só színe, szürkés vagy más árnyalata szintén nem (lásd parajdi só).
Ami segíthet a mérgező só kiszűrésében:
- Ha nyírségi, vagy Compex sóról van szó, akkor tudhatjuk, mire számíthatunk a traubiszódás vérlecsapolótól. Ezt hagyjuk meg útsózásra, márha valaki pénzt adott ki érte
- GM számláló a rádioaktív sugárzás mérésére, mert a K40 izotóp rádióaktív. Hogy hány embernek otthon a sublótfiókban GM műszere? Hát igen: egy módszser maradt, amit Tejfalussy (vagy Miklósi?) úr javasolt, sós fürdés formájában. Én fürdés helyett egy biztonságosabb és egyszerűbb módszert próbálnék ki:
- lábáztatás, a só maró hatásának ellenőrzésére. Ha 1-2%nál nagyobb a KCl tartalma, irritálni, marni fogja a bőrt, tehát a bőr viszketni fog, és kipirosodik. Literenként legalább jó púpos kanálnyi sót használjunk.
Én már találtam ilyen sót, a SPAR-ban vettük és az a neve hogy Étkezési Finom Jódozott Só.
Gyártója: Nyírség só
Átlátszó, pirosas színnel feliratozott zacskóban forgalmazzák."
Ha vagy olyan hülye hogy 500Ft ot kiadsz egy 39Ft os sóért .
Ebben a tesztben 18 só van [link]
Mindegyiknél 20 30 milliomod része tartalmaz káliumot ,nem a fele,nem az 2% a...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!