Tojás mentes süti olcsón?
Valaki tud tojás mentes sütit ami olcsó.(Minnél kevesebb pénzbe kerüljön)
(A gyengébbek kedvéért)
almáspite, szerintem nem drága, és finom is. [link]
mondjuk én nem szoktam megpárolni az almát előtte, fahéjat se teszek bele, citromhéjat se, és tojással sem kenem meg a tészta tetejét, és úgy is nagyon finom.
30 dk liszt,15 dk zsír vagy 20 dk margarin,10 dk cukor. Annyi vizet hozzátenni,hogy nyújtható legyen.
Ebből a tésztából készíthetsz aprósüteményt,vagy bármilyen lepényt is. Tehetsz két lap közé gyümölcsöt,diót,lekvárt stb.
Kisütheted lapokban is.Akkor dupla adagot csinálj. Utána a lapok közé puddingkrémet teszel. Hagyod egy napig megpuhulni, a tetejére tehetsz csokit,vagy csak porcukrot.
kókuszgolyó
finom, olcsó, gusztusos
A legtöbb kelt tésztát meg lehet oldani tojás nélkül, sok vega és tojásallergiás oldalon is van rá recept.
Krumplis pogácsát is süthetszt: egy fél kiló tört krumplihoz adj púpozott kanál vajat vagy olajat, sót (mehet bele bőven), egy csomag instant élesztőt vagy egy kocka hagyományost, és annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj. Minél lágyabbra gyúrod, minél többször, annál jobban megkel a tészta.
Ebbe tehetsz még egy kis tejfölt, ha épp akad a hűtőben, de akkor picivel több lisztet vesz fel. Fél órát meleg helyen keleszted.
Kinyújtod ujjnyinál kicsit vastagabbra, bekockázod, és pogácsákat szaggatsz belőle, amit forró sütőben arany színűre sütsz. Ha épp akad otthon, akkor egy kis tejjel megkenheted, szebben pirul, szórhatsz rá egész köményt, vagy más magokat.
Sokat dob a krumplis pogácsán, ha ebbe a mennyiségbe belegyúrsz két nagy fej hagymát, apró kockára vágta, és pici olajon arany színűre pirítva, keversz bele borsot, és egy mokkás kanál pirospaprikát. Erre mondják a gyerekeim hogy tablettás krumplistészta. :)
Ha édeset akarsz, akkor fél kiló liszt, egy púpos evőkanál vaj(mehet több is), egy élesztőpor, és kb. egy bögre tej kell. A tejet jobb óvatosan adagolni, hogy lásd, mikor lesz jó a kelt tészta. Mehet bele cukor, egy kis vanílisás cukor, ha épp akad, az se baj. Megkeleszted.
Ez egy egyszerű alaptészta, amiből csavarhatsz cukros brióst.
Ha kockára vágod, és lekvárt vagy túrót teszel bele, feltekered, elől-hátul megnyomod, hogy ne folyjon ki, szorosan egymás mellé rakod tepsiben, hogy összeérjen, finom bukta lesz. Csináltam már úgy is, hogy darált mákot, cukrot tettem bele, és csak összehajtottam kettőbe, ekkor kisebb kockára vágtam, úgy is finom volt.
Kinyújtod hosszúkás kockára, megvajazod vagy megkened tejjel, bőven szórsz rá kakaóport, feltekered a keskenyebb vége felől, szeleteled: kakakóscsiga lesz belőle. Ugyanígy lehet szórni dióval, cukros kókuszreszelékkel, fahéjas cukorral.
Ezek elég gyorsan el is szoktak készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!