Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért vannak a csokimikulások...

Miért vannak a csokimikulások ennyire igénytelen sz_r csokiból?

Figyelt kérdés
egyszerűen ehetetlenek. Mármint a legtöbb... van 1-2 jó pl. Tibi télapó, az tibicsokiból van, ami jó. De a legtöbb télapó ehetetlenül gusztustalan bevonómasszából van. Akik ezeket gyártják, meg is eszik?...
2010. dec. 6. 20:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én csokimániás vagyok, de ezeket a bevonómikulásokat mindig is képtelen voltam megenni.

Viszont mégis megveszik a szülők ezeket a gyereknek, mert lehet ugyan kapni 700 Ft-ért nagy, finom mikulást, de amikor 2-3 gyereknek kell venni, ráadásul nem csak egyet, hanem egy jó nagy csomagot, hogy örüljenek, hogy milyen jók voltak, az még izémasszából is kész csőd..

2010. dec. 6. 21:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
az én anyukám ilyeneken sosem spórolt : D inkább kapok(és kérek is) egy kisebb csomagot és finomat : D idén is kaptam egy tábla csokit 3 kisebb csokit és 1 csokimikit ** bőven elég, főleg hogy mind jó minőségű és finom : )
2010. dec. 6. 21:48
 13/17 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Pár fontos információ a csokoládéról.

A csokoládé (tejcsokoládé) nevet csak az a termék kaphatja, amelynek fő összetevői a kakaóvaj, kakaómassza, cukor, tejpor, s kakaó szárazanyag tartalma 35% (tej: 25%). Az ily módon csokinak nevezett termék max. 5% hozzáadott növényi zsírt is tartalmazhat, ami ront a minőségén, de olcsóbb nyilván, mint a kakaóvaj. (Akkor jobb minőségű egy csoki, ha több "kakaóterméket" tartalmaz.) Ha növényi zsír van benne, a csomagoláson fel kell tüntetni, ahogy azt fel is tüntetik a Nestlé üreges csokoládéi esetében (Boci), amik a Diósgyőri gyárban készülnek. (Itt jegyzem meg, hogy a Boci táblás csokoládéi paradox módon nem magyar, hanem CSEH(!) csokoládégyár termékei, a nagy múltú Szerencsi Csokigyárat a Nestlé megvásárolta és egy elegáns mozdulattal bezárta.)

A Bonbonetti cég Tibi csokimikulása is valódi tejcsoki, itt nincs hozzáadott növényi zsír sem. Ugyanígy a Németországból érkező üreges tejcsokik is jófajta csokoládék, legtöbbször szintén növényi zsír nélkül, ezek ráadásul (sajnos) olcsóbbak mint a hazai termékek, idén láttam 60g-os német mikut 99Ft-ért, s 200g-ost 400-ért.

A bevonómasszaként, néha tévesen nugátként megjelölt termék a drágább kakaóvajat növényi zsírral helyettesíti, vannak ehető formái is, de a legtöbb valóban egy élelmiszeripari szemét, amit nem venne meg egy szülő sem a gyerekének, ha tudná, hogy mit rejt: szinte csak ehetetlen, egészségtelen alapanyagokat és adalékokat.

2010. dec. 6. 21:50
 14/17 anonim ***** válasza:
84%

valóban ocsmány fos a többségük, szerencsére jóanyám anynira függő, hogy ez neki nem számít, szóval karácsonykor neki csúcsszezon van :D

a forró csokker jó ötlet, köszi :D

na meg csokitortára is jó bevonónak, ha már tkp. abból van :D

a pénz sajnos nagy úr, de érdekes, régen az összeset normális csokiból csinálták, kb uennyibe került mint most ezek a fosok, viszont így olcsóbb az előállítás, és arányaiban drágábbért el lehet adni.

ez van... :(

2010. dec. 6. 21:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt hiszem, hogy a szegénység az oka. A mikulás nálunk egy tömegtermék, és itt a tömeg szegény. De mivel nekik is kell egy kis illúzió elérhető áron, hát ezt gyártják nekik. És még nagyobb baj, hogy a lakosság egész táplálkozása ilyen értéktelen, ártalmas gagyira épül. Gondoljatok a hús nélküli párizsira, a tejet sose látott trappista sajtra, a 3 deka lisztből mesterségesen felfújt kilós kenyérre! És külön bűn és felelőtlenség, hogy szegény gyerekeket is ezzel teszik tönkre.

Aki meg azt írta, hogy erre-arra használja a gagyi csokit, az ne tegye, mert ártalmas! Hatalmas nagy a transzzsírtartalma, ami a leggyilkosabb mesterséges zsír. Meg lehet nézni a neten.

2010. dec. 6. 21:55
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a pénz az oka. Láttátok azt az óriás plakátot, amin 9 ft-ért ajánlottak mikulást? Az már milyen lehet!!!!!! És a tv is foglalkozott vele, komolyan vették a mokkában.
2010. dec. 7. 08:35
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazatok van.Nekem 3 éves a lányom de én sose veszek neki ilyen vackokat.Inkább kevesebbet kapjon de az jó minőségű legyen.Idén kinder csokit,tojást kinder mikulást kapott.Ezt legalább megeszi.
2010. dec. 8. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!