Miért vannak a csokimikulások ennyire igénytelen sz_r csokiból?
Hát nem tudom, én csokimániás vagyok, de ezeket a bevonómikulásokat mindig is képtelen voltam megenni.
Viszont mégis megveszik a szülők ezeket a gyereknek, mert lehet ugyan kapni 700 Ft-ért nagy, finom mikulást, de amikor 2-3 gyereknek kell venni, ráadásul nem csak egyet, hanem egy jó nagy csomagot, hogy örüljenek, hogy milyen jók voltak, az még izémasszából is kész csőd..
Pár fontos információ a csokoládéról.
A csokoládé (tejcsokoládé) nevet csak az a termék kaphatja, amelynek fő összetevői a kakaóvaj, kakaómassza, cukor, tejpor, s kakaó szárazanyag tartalma 35% (tej: 25%). Az ily módon csokinak nevezett termék max. 5% hozzáadott növényi zsírt is tartalmazhat, ami ront a minőségén, de olcsóbb nyilván, mint a kakaóvaj. (Akkor jobb minőségű egy csoki, ha több "kakaóterméket" tartalmaz.) Ha növényi zsír van benne, a csomagoláson fel kell tüntetni, ahogy azt fel is tüntetik a Nestlé üreges csokoládéi esetében (Boci), amik a Diósgyőri gyárban készülnek. (Itt jegyzem meg, hogy a Boci táblás csokoládéi paradox módon nem magyar, hanem CSEH(!) csokoládégyár termékei, a nagy múltú Szerencsi Csokigyárat a Nestlé megvásárolta és egy elegáns mozdulattal bezárta.)
A Bonbonetti cég Tibi csokimikulása is valódi tejcsoki, itt nincs hozzáadott növényi zsír sem. Ugyanígy a Németországból érkező üreges tejcsokik is jófajta csokoládék, legtöbbször szintén növényi zsír nélkül, ezek ráadásul (sajnos) olcsóbbak mint a hazai termékek, idén láttam 60g-os német mikut 99Ft-ért, s 200g-ost 400-ért.
A bevonómasszaként, néha tévesen nugátként megjelölt termék a drágább kakaóvajat növényi zsírral helyettesíti, vannak ehető formái is, de a legtöbb valóban egy élelmiszeripari szemét, amit nem venne meg egy szülő sem a gyerekének, ha tudná, hogy mit rejt: szinte csak ehetetlen, egészségtelen alapanyagokat és adalékokat.
valóban ocsmány fos a többségük, szerencsére jóanyám anynira függő, hogy ez neki nem számít, szóval karácsonykor neki csúcsszezon van :D
a forró csokker jó ötlet, köszi :D
na meg csokitortára is jó bevonónak, ha már tkp. abból van :D
a pénz sajnos nagy úr, de érdekes, régen az összeset normális csokiból csinálták, kb uennyibe került mint most ezek a fosok, viszont így olcsóbb az előállítás, és arányaiban drágábbért el lehet adni.
ez van... :(
Én is azt hiszem, hogy a szegénység az oka. A mikulás nálunk egy tömegtermék, és itt a tömeg szegény. De mivel nekik is kell egy kis illúzió elérhető áron, hát ezt gyártják nekik. És még nagyobb baj, hogy a lakosság egész táplálkozása ilyen értéktelen, ártalmas gagyira épül. Gondoljatok a hús nélküli párizsira, a tejet sose látott trappista sajtra, a 3 deka lisztből mesterségesen felfújt kilós kenyérre! És külön bűn és felelőtlenség, hogy szegény gyerekeket is ezzel teszik tönkre.
Aki meg azt írta, hogy erre-arra használja a gagyi csokit, az ne tegye, mert ártalmas! Hatalmas nagy a transzzsírtartalma, ami a leggyilkosabb mesterséges zsír. Meg lehet nézni a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!