Ha gyümölcsöt akarok kandírozni, muszáj már egy nappal korábban beáztatni?
Figyelt kérdés
Meglepetésnek akarom, de ha most elkezdem beáztatni, akkor mindenki látni fogja, és nem lesz meglepetés
köszi,
Pirossss
2010. dec. 5. 17:26
1/2 anonim válasza:
Nem is 1 napra, hanem 3-4 napra kell beáztatni, és naponta cserélni rajta a vizet, addig amíg a héj nem keserű. 4 db narancsnál oldjál fel 20 dkg cukrot annyi vízben amennyi ellepi a narancshéjat, fedő nélkül főzd,amig a víz el nem párolog. Utána terítsd ki egy folpackra, úgy,hogy a darabok ne érjenek össze, és hagyd megszáradni. A narancs héjából a fehér hártyát igyekezz eltávolítani, és vékony csíkokra szeleteld fel.
2/2 anonim válasza:
nekem van egy gyorsabb módszerem. A fehér részektől megtisztított narancs vagy citrom héjat felteszem főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Alaposan forralom kb 5 percig, majd leszűröm alóla a levét. Ezt összesen 3x ismétlem. A 4. adag vízzel együtt teszem hozzá a cukrot. Így sosem lesz keserű, és nem kell napokig kerülgetni. Így csinálom a lekvárhoz, ivóléhez, kandírozáshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!