Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Baj van az sütés-főzési...

Baj van az sütés-főzési szokásaimmal?

Figyelt kérdés
Mostanában kritizálnak a rokonaim, hogy érdekesen főzöm. Életmódot váltottam, és ez piszkálja mindenki csőrét. Nem eszem fehér kenyeret, pékárukból csak a teljes kiörlésű termékeket(rozskenyér, graham, tönköly), de ezeket is ritkán. Nem használok lisztet, csakis ebből is teljes kiörlésűt, ételek sűrítéséhez ételsűrítőt vagy keményítőt. Alig használok olajat, zsírt abszolút nem. Nem eszem zsíros húsokat. Nem használok fehércukrot, csak max barnát8lányom ételeibe), magaméba édesítőt, glükanont. sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, fogyasztunk. szénhidrátot igen keveset, szinte alig. Szóval sokkal egészségesebben élünk 1 éve. A családom, rokonok nagyevők, így folyton piszkálnak vele, és szerintük a lányomnak ezzel rosszat teszek. nektek mi a véleményetek erről? Miért baj, ha nem eszünk meg minden szemetet?
2010. nov. 20. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
nem baj.
2010. nov. 20. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem teljesen jól csinálod. Ez a te életed és ha ez neked így jó akkor ne foglalkozz mással.Esetleg finoman érzékeltetheted a családoddal, hogy te sem akarod őket megváltoztatni. A gyereknek nem teszel rosszat,mi is tönköly és graham kenyeret eszünk. Nekem nehéz volt a lányomat(7) "átprogramozni" ragaszkodott a fehérkenyérhez.Én is szeretnék sokkal egészségesebben élni.Kitartás!
2010. nov. 20. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:
49%

te is kritizálsz másokat, azt írod, aki nem azt eszi, amit te, az szemeten él.

bocs, de nálam vegyes, cukrot évek óta nem eszem, viszont nem vagyok hajlandó lemondani egy jó kolbászról. (zsíros) a zöldséget imádom minden formában (főtt, sült, nyers), a gyümölcsre rá se nézek. és? akkor most szemétzabáló vagyok?

1. mostanában nagy divat leszólni a régi ételeket.(pedig egy jó zsíros pörkölt isteni tud lenni)

2. nem igaz, hogy a régiek azért nem ettek pl. fehér kenyeret, mert egészségtelen; nem volt rá pénz! egészen a múlt század elejéig az átlag életkor kb. 20-25 év volt. hasonlítsd össze a mai 70-nel. 100-150 évvel ezelőtt nem volt fertőtlenített ívóvíz, csatornázás, a városokban a szennyvíz és a konyhai szemét az utcára volt öntve. ld. pestis és kolerajárványok a világtörténelem során.

3. egy gyerek szervezetének mindenre szüksége van, mert még fejlődik. nem biztos, hogy amilyen étrendet most bevezettél, az tutira jó neki is.

de ha ez a menü neked jó, akkor egyed. te tudod, a te gyomrod. csak annak nézz utána, hogy egy növőfélben lévő gyereknek kell azért más is.

2010. nov. 20. 11:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves nym! A szemét szó alatt azt értem, hogy nem szoktam gyorséttermes vagy épp előre gyártott félkész vagy kész ételeket enni, illetve megnézem mit veszek le a polcról is a boltban. És elárulom, hogy a lányom is szépen fejlődik, nincs vele semmi baj.
2010. nov. 20. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:

nincs vele semmi baj.. még...

egy az anyja "jótakarása" miatt pajzsmirigyproblémás lány voltam..

2010. nov. 20. 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:
igen ez igy van ami neked egésszségesnek tünik vagy annak mondják még nem biztos hogy a gyereknek is az a jó.hogy te és a párod mit esztek a ti dolgotok és amit a rokonok mondanak sem kell fel venni.az én nagyapám egyszerü ételeket evett 70 évig a tanyavilágban élt mikor mentünk látogatni ,birka pörkölt bográcsban ,disznó toros és ehhez hasonló nem tul könnyü ételek voltak,ja és finomak.de viszont azért vitába szálnék arról hogy egészséges vagy sem,a mielődeink is ezeken nőttek fel és még én is,de az teljesen más hogy ki mit szeret vagy mit nem.egésszséges táplálkozás,ezt is elkell adni valakinek,nem attól leszel tulsúlyos hogy mit eszel hanem hogy nem tudunk mértéket tartani és túl kényelmes lett az életünk.az még nem mozgás ha néha néha elmegyünk sétálni ,kocogni.szerintem tudni kell jót és jól enni és nem mindig a kalóriákat figyelni.ebben a rohanó világban mi lessz a következő korszerü fogás, beveszek egy banán izü tablettát és meg van a tizórai? bocsi ha durvának tüntem nem akartam megbántani senkit:))))))))
2010. nov. 22. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!