Honnan tudom, hogy már nem jó az aludt tej? Esetleg milyen tejtermék lehet még belőle?
Figyelt kérdés
2010. nov. 17. 19:05
1/2 anonim válasza:
A tetején keletkezik egy réteg,ez természetes. Kicsit kesernyés ízű,ez is. De,ha már ez a réteg vastagodik,hullámosodik,sőt sárgul,akkor már nem egészen ok.az aludttej.De nem kell kidobni,csak ezt a felső réteget(én minden esetben kidobom,mert nem szeretem,különben ez nem a klasszikus tejföl,mert én azt tejszín formájában még a lehűtött tej tetejéről szoktam leszedni.Ez valami egyéb,amit én nem szeretek,de van,aki nem foglalkozik ezzel és megeszi)Onnét is láthatod,hogy milyen állapotban van az aludttej,hogy mennyire válik szét a savótól?Amikor még csak kezd,ez a klasszikus aludttej.Ha már jócskán kettévált,akkor sem kell kidobni,leszeded a felső réteget, és az aludttejes edényt beleteszed egy másik,vízzel megtöltött edénybe,és elkezded melegíteni.Kicsit meg is lehet keverni.Felforralni nem szabad. Aztán szűrőbe teszed,és megvárod,míg lecsepeg.Ez a túró.Ami alatta marad,savó,én ezt is felhasználom,pld.kelt tésztát vagy palacsintát készítek vele,levesbe-főzelékbe belefőzöm(de már csak akkor,ha a zöldség puha,különben ebben sose puhul meg.Turmixitalt vagy limonádét is lehet készíteni belőle.Kb.ennyi.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Nagyon sokat és érthetően segitettél!
2010. nov. 17. 20:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!