Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mièrt mondják, hogy olcsóbb...

Mièrt mondják, hogy olcsóbb rendelni mint főzni?

Figyelt kérdés

Ha pl van egy 4 tagú család elmennek ebèdelni alsó hangon egy menü 2000.- Akkor az ebèdjük 8 ezer ft.

Na most 8 ezer ft ból levest, pörköltet tèsztával ha megcsinálja az ember nem 8 ezer ft ès másnap is tudnak enni belőle. Tehát eleve nem igaz, hogy olcsóbb. Ezt úgy èrzem sokan önigazoláskènt írják.

8 ezer ft-ból napokra lehet főzni akár bolognait, rakott dolgokat.

Vagy vegyük a húslevest. 2-3 rèpa, 2 gyökèr hus ès leves tèszta. Ehhez van pl lekváros tèszta ne mondja senki hogy egy tányèrral ha ezekből otthon ezt mint menüs helyen 2 ezer ft/ fő. Vicc.

Igen is is ezerszer olcsóbb hisz veszel tèsztát fèl kg pl.500.- krplit azt kizárt, hogy 4 ember megeszi de ha meg is eszi kizárt, hogy 8 ezer ft ba lesz a krumplis tèszta/ fő.

tegnap 19:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Van, aki nem szeretné magának sem bevallani, hogy nem tud/lusta főzni. Így keres egy önmaga számára elfogadható magyarázatot.
tegnap 19:32
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Általában igaz, hogy minél több főre főzünk, annál jobban megéri. 1 embernél szokták mondani, hogy jobban megéri rendelni, de valójában (számszakilag) még ott sem igaz.
tegnap 19:34
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem négytagú családra, hanem 1 - 2 főre "érvényes".

Ahova én járok, ott 1600 a napi menü, és minden nap mást eszek. De nem is nagyon szoktam menüt venni, mert nekem az ebéd rendszerint egy fogás. Akkor meg 1600-ból kb. tucatnyi napi ajánlatból választhatom ki azt, amire éppen akkor kedvem van.

"Vagy vegyük a húslevest. 2-3 rèpa, 2 gyökèr hus ès leves tèszta."

Azért jó esetben még van benne pár dolog, és 4 főre azért nem kevés hús kell bele ( hacsak nem csontlevest csinálsz). Egy főre nem lehet húslevest főzni, és nem szívesen ennék egy hétig ugyanazt. Ezzel szemben elmegyek a kedvenc kifőzdémbe, és 1600-ért vagy megeszem menüben, vagy önálló levesként, teljes adagként, 1200-ért akkora tányérral, hogy végén már a fülemen jön ki. lehet gogy te négy főre megcsinálod 1100 Ft/fő áron, de én nem állok órákat a konyhába alapanyagot pucolva,a főzést nézve, nem megyek piacra, nem mosogatok utána...

De nem olcsóbb - mint ahogy taxival vagy autóval járni sem olcsóbb mint gyalogolni. Ebben igazad van.

tegnap 19:36
 4/17 A kérdező kommentje:
Utolsó hs egyedül vagy nyilván. De 4 ember esetèn nem èri meg. Inkább kènyelmi szempont az ètterem mint sem spórolás
tegnap 19:39
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

"Van, aki nem szeretné magának sem bevallani, hogy nem tud/lusta főzni. Így keres egy önmaga számára elfogadható magyarázatot."

Én bevallom magamnak és neked is, hogy nem is tudok főzni, nem is akarok tudni, és ehhez lusta is vagyok.

Miért tenném, ha nem szórakoztat és megengedhetem magamnak hogy ne legyek rászorulva?

Ilyen erővel akkor én meg írhatom azt, hogy "vannak akik még maguknak sem vallják be, hogy azért ágálnak az étel rendelés ellen, mert irigyek hogy ők nem engedhetik meg maguknak".

tegnap 19:39
 6/17 anonim ***** válasza:
91%

Ez attól is függ mit rendelsz és mit főzöl

Tudok rendelni a mekiből 3 ezerért, és tudok lazacos avokádós fogást készíteni 8 ezerből.

De összeségében, nagy átlagban, nyilván még mindig olcsóbb az otthon főzés

tegnap 19:40
 7/17 anonim ***** válasza:
82%
5. Ezzel semmi gond. Azt tartom viccesnek, ha az illető az árra hivatkozik. Ahogy a te példád is sok esetben találó, ilyen is van.
tegnap 19:46
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

" De 4 ember esetèn nem èri meg. Inkább kènyelmi szempont az ètterem mint sem spórolás"

Nyilván. Senki sem mondta hogy az étterem spórolás. Ahogy egy mozi sem spórolás az otthoni videózáshoz képest.

De egy kifőzdében/ önkiszolgálóban/ vagy házhoz rendelt heti/napi menü nem egy klasszikus étterem.

tegnap 19:49
 9/17 anonim ***** válasza:
88%

"5. Ezzel semmi gond. Azt tartom viccesnek, ha az illető az árra hivatkozik. Ahogy a te példád is sok esetben találó, ilyen is van."

Oké, ezt megértem.

Csak egy konkrét példa: ma 900 Ft-ért vettem kb. 1 liter, igen tartalmas és ízletes grízgaluska levest az újonnan felfedezett kifőzdében, ami elég is volt ebédre. Ennyiből meg tudtam volna itthon főzni? Csütörtökön 1600 Ft-ért vettem egy adag töltött káposztát, apró káposztával. Akkora adag volt, hogy kétszerre ettem meg. Ezt meg tudtam volna csinálni magamnak ennyi pénzből?

tegnap 19:54
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
Tipikus matek hogy se a rezsit, se az amortizaciot, se a sajat befektetett munkat nem szamolja bele, se azt hogy elotte mit kell csinalni es utana mit kell.
tegnap 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!