Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Karácsonyi menü - pincér...

Karácsonyi menü - pincér vizsgafeladat?

Figyelt kérdés

Pincérnek tanulok és a vizsgán lehet hogy lesz olyan feladatunk, hogy állítsunk össze egy karácsonyi menüsort.

( Éttermi menüsor! Nem akartam hagyományos ételeket, amiket itthon szoktunk.)

Szerintetek ez jó lesz vagy túl sok a jóbol? :))

1.) Gránátalmasaláta kacsamájjal

2.) Fűszeres céklaleves, friss házi kenyérrel

3.) Gesztenyés, aszalt szilvás pulyka vajas burgonyapürével, rózsaszín almakompóttal

4.) Narancsos csokoládészuflé Grand Marnier-vel

2010. nov. 10. 17:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

14:05 vagyok

pl ha kiszeded a középső 2 menüt és valamilyen sós, szószos lazacban gondolkodsz, az még mindig különleges és én valahogy jobban el tudnám képzelni, hogy ilyen sorrendben mindegyik fogást kiélvezve végig tudjam enni.

2010. nov. 11. 14:11
 12/14 anonim ***** válasza:

pl ez? :)

[link]

na jó, nem akarok nagyon beleszólni, de szerintem guszta és sok íz van ebben is, amik jól kiegészítik egymást.

2010. nov. 11. 14:14
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igazad van tényleg sok az édes. Erre nem is gondoltam, én nagyon szeretem az édes dolgokat, de igazad van.
2010. nov. 11. 20:01
 14/14 anonim válasza:

Vadhúst nem szokás adni karácsonykor. A gyümölcs-zöldség egyszer ismétlődhet.Ebben 4x látok gyümölcsöt. Ezalól kivétel a burgonya,az ismétlődhet,de csak különböző elkészítési módokkal.

Túl sok a szárnyas is. Különböző ízvilágnak kell lennie.Fokozatos legyen.

hideg előétel: malackocsonya

leves: borkrémleves

meleg előétel(köztes étel): Fogasfilé rántva,vajas burgonyával

Főétel: Gesztenyével töltött pulykacomb ropogósra sütve,saját pecsenyelevével,mazsolás rizzsel

Desszert: mákosbejgli

De rakhatsz sorbet is, ami a köztes és a főétel között áll.

2013. nov. 28. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!