Karácsonyi menü - pincér vizsgafeladat?
Pincérnek tanulok és a vizsgán lehet hogy lesz olyan feladatunk, hogy állítsunk össze egy karácsonyi menüsort.
( Éttermi menüsor! Nem akartam hagyományos ételeket, amiket itthon szoktunk.)
Szerintetek ez jó lesz vagy túl sok a jóbol? :))
1.) Gránátalmasaláta kacsamájjal
2.) Fűszeres céklaleves, friss házi kenyérrel
3.) Gesztenyés, aszalt szilvás pulyka vajas burgonyapürével, rózsaszín almakompóttal
4.) Narancsos csokoládészuflé Grand Marnier-vel
14:05 vagyok
pl ha kiszeded a középső 2 menüt és valamilyen sós, szószos lazacban gondolkodsz, az még mindig különleges és én valahogy jobban el tudnám képzelni, hogy ilyen sorrendben mindegyik fogást kiélvezve végig tudjam enni.
pl ez? :)
na jó, nem akarok nagyon beleszólni, de szerintem guszta és sok íz van ebben is, amik jól kiegészítik egymást.
Vadhúst nem szokás adni karácsonykor. A gyümölcs-zöldség egyszer ismétlődhet.Ebben 4x látok gyümölcsöt. Ezalól kivétel a burgonya,az ismétlődhet,de csak különböző elkészítési módokkal.
Túl sok a szárnyas is. Különböző ízvilágnak kell lennie.Fokozatos legyen.
hideg előétel: malackocsonya
leves: borkrémleves
meleg előétel(köztes étel): Fogasfilé rántva,vajas burgonyával
Főétel: Gesztenyével töltött pulykacomb ropogósra sütve,saját pecsenyelevével,mazsolás rizzsel
Desszert: mákosbejgli
De rakhatsz sorbet is, ami a köztes és a főétel között áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!