Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért hypeolják annyira a mézet?

Miért hypeolják annyira a mézet?

Figyelt kérdés

Igazából magas glikémiás indexű fruktóz-glükóz elegy.

Tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, de jelentéktelen mennyiségben.

Tartalmaz enzimeket, de azok a gyomorban aminosavakká bomlanak.

febr. 19. 19:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%

Na de ha van egy tudományosan alátámasztott véleményed, minek írsz ki kérdést?

Engem pl. sokkal inkább zavar a Dubaj hype, és bár megtehetném, azérrt sem kóstoltam meg azt a xart, és kimondottan idegesít, hogy mondtanában minden csimpánz-szellemiségű vállalkozó meg akarja lovagolni európaszerte a dibaj likpőrrel, dubaj fánk, dubaj croissant, dubajlófax, ha már pisztácia van rajta.

febr. 19. 21:21
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
A wikipédiát veszed alapul? Az meg van hogy az nem egy tudományos oldal ugye? És még mindig egészségesebb mint a cukor.
febr. 19. 21:21
 13/29 A kérdező kommentje:

12-es: a Wikipédiában vannak hivatkozások, hogy honnan veszik az adatot; amiket betettem, azokat az USDA tápanyag adatbázisból.

De kereshetsz rá más referenciát is, ha szerinted nem elég "tudományos".

Várom.

De leírom még egyszer: én NEM a tudósokkal vitatkozom.

Hanem a méz körüli hype-t nem tartom indokoltnak: tömény cukor, minimális egyéb tartalommal.

Majdnem pont ugyanolyan egészségtelen, mint a kristálycukor, hiszen a méz is egy tömény cukorkeverék.

febr. 19. 21:41
 14/29 A kérdező kommentje:
11-es: Dubai-hype: tökéletesen egyetértek. Ez egy mostani hype.
febr. 19. 21:42
 15/29 anonim ***** válasza:
59%

10. A logikádat követve: mekkora egy vírus a testedhez képest? És meg tud ölni.

Mekkora T-linfocita? Kicsi. És meghalsz nélküle.

febr. 19. 23:08
 16/29 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, szerintem az lehet az oka hogy Magyarországon jelentős a méztermelés, szóval szinte mindenkinek van méhész ismerőse. Mondjuk én nem látok nagyobb hype-ot mint a C-vitaminnál vagy a gluténmentes táplálkozásnál. És azért nem 0 az alapja, oké hogy a legfontosabb tápanyagokból nincs benne jelentős mennyiség a cukron, szénhidráton túl, de még egy csomó anyag szerepet játszik a szervezetben, ami nincs benne a táblázatban. Kis mennyiségben lehet csak ilyesmi benne, de sokszor a milligrammok vagy akár mikrogrammok is számítanak.

Egyébként fogyókúrás kérdéseknél ha előjön, azért általában többen egyöntetűen leírják hogy ebből a szempontból nem jobb mint a cukor.

Viszont vannak tényleg bizonyított hasznos orvosi hatások, pl. köhögés csillapítására ugyanolyan hatékony a méz mint a patikaszerek. Hogy a sima cukorszirup hogy viszonyul ehhez, azt nem tudom hogy vizsgálták-e, mindenesetre mézhez egyszerűbb jutni.

febr. 19. 23:48
 17/29 anonim ***** válasza:
60%
Mindegyik méhészeti termék nagyon hasznos, jótékonyan hat a szervezetre, és gyógyításhoz is használható.
febr. 19. 23:57
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Mert finom. Finomabb a kristálycukornál.

Amúgy minek "kérdezel", ha végül csak győzködni kezdesz mindenkit aki válaszol? :D

tegnapelőtt 12:11
 19/29 A kérdező kommentje:

15: "A logikádat követve: mekkora egy vírus a testedhez képest? És meg tud ölni. Mekkora T-linfocita? Kicsi. És meghalsz nélküle."

Azért ezt te sem gondolod komolyan... :-D

A vírus a szervezetet megfertőzve szaporodik.

A bevitt ásványi anyag nem.

Ha 100g mézzel (ami azért elég sok..) csak 1%-át viszed be egy makroelemnek, abból nem lesz több, marad a jelentéktelen 1%.

tegnapelőtt 15:56
 20/29 A kérdező kommentje:

17: "Mindegyik méhészeti termék nagyon hasznos, jótékonyan hat a szervezetre, és gyógyításhoz is használható."

Na, ez pont egy hülye tévhit.

KONKRÉTAN MIVEL hat jótékonyan a szervezetre?

Azon kívül, hogy tömény cukorkeverék?

Semmivel.

Amit írtál, az csak egy régi tévhit, pont mint hogy a kálcium jó allergiás reakcióra. Vagy hogy Hitler szobafestő volt.

tegnapelőtt 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!