Miért hypeolják annyira a mézet?
Igazából magas glikémiás indexű fruktóz-glükóz elegy.
Tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, de jelentéktelen mennyiségben.
Tartalmaz enzimeket, de azok a gyomorban aminosavakká bomlanak.





Na de ha van egy tudományosan alátámasztott véleményed, minek írsz ki kérdést?
Engem pl. sokkal inkább zavar a Dubaj hype, és bár megtehetném, azérrt sem kóstoltam meg azt a xart, és kimondottan idegesít, hogy mondtanában minden csimpánz-szellemiségű vállalkozó meg akarja lovagolni európaszerte a dibaj likpőrrel, dubaj fánk, dubaj croissant, dubajlófax, ha már pisztácia van rajta.





12-es: a Wikipédiában vannak hivatkozások, hogy honnan veszik az adatot; amiket betettem, azokat az USDA tápanyag adatbázisból.
De kereshetsz rá más referenciát is, ha szerinted nem elég "tudományos".
Várom.
De leírom még egyszer: én NEM a tudósokkal vitatkozom.
Hanem a méz körüli hype-t nem tartom indokoltnak: tömény cukor, minimális egyéb tartalommal.
Majdnem pont ugyanolyan egészségtelen, mint a kristálycukor, hiszen a méz is egy tömény cukorkeverék.





10. A logikádat követve: mekkora egy vírus a testedhez képest? És meg tud ölni.
Mekkora T-linfocita? Kicsi. És meghalsz nélküle.





Kérdező, szerintem az lehet az oka hogy Magyarországon jelentős a méztermelés, szóval szinte mindenkinek van méhész ismerőse. Mondjuk én nem látok nagyobb hype-ot mint a C-vitaminnál vagy a gluténmentes táplálkozásnál. És azért nem 0 az alapja, oké hogy a legfontosabb tápanyagokból nincs benne jelentős mennyiség a cukron, szénhidráton túl, de még egy csomó anyag szerepet játszik a szervezetben, ami nincs benne a táblázatban. Kis mennyiségben lehet csak ilyesmi benne, de sokszor a milligrammok vagy akár mikrogrammok is számítanak.
Egyébként fogyókúrás kérdéseknél ha előjön, azért általában többen egyöntetűen leírják hogy ebből a szempontból nem jobb mint a cukor.
Viszont vannak tényleg bizonyított hasznos orvosi hatások, pl. köhögés csillapítására ugyanolyan hatékony a méz mint a patikaszerek. Hogy a sima cukorszirup hogy viszonyul ehhez, azt nem tudom hogy vizsgálták-e, mindenesetre mézhez egyszerűbb jutni.










Mert finom. Finomabb a kristálycukornál.
Amúgy minek "kérdezel", ha végül csak győzködni kezdesz mindenkit aki válaszol? :D
15: "A logikádat követve: mekkora egy vírus a testedhez képest? És meg tud ölni. Mekkora T-linfocita? Kicsi. És meghalsz nélküle."
Azért ezt te sem gondolod komolyan... :-D
A vírus a szervezetet megfertőzve szaporodik.
A bevitt ásványi anyag nem.
Ha 100g mézzel (ami azért elég sok..) csak 1%-át viszed be egy makroelemnek, abból nem lesz több, marad a jelentéktelen 1%.
17: "Mindegyik méhészeti termék nagyon hasznos, jótékonyan hat a szervezetre, és gyógyításhoz is használható."
Na, ez pont egy hülye tévhit.
KONKRÉTAN MIVEL hat jótékonyan a szervezetre?
Azon kívül, hogy tömény cukorkeverék?
Semmivel.
Amit írtál, az csak egy régi tévhit, pont mint hogy a kálcium jó allergiás reakcióra. Vagy hogy Hitler szobafestő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!