A cotto sonka büdös?
Figyelt kérdés
Cotto sonkás pizzat ettem ma Bellozoban, mindig ezt eszem, nagyon finom.
Néha elég érzékeny vagyok a szagokra viszont.
A cotto sonkának van egy tipikus “büdöskés” hús szaga? Nem szoktak romlott kaját adni, nem gondolom hogy az lett volna, de azért picit fura volt
ma 14:22
1/9 anonim válasza:
Igen, az nem sóval pácolt, hanem levegön érlelt, szárított, aminek elég furcsa szaga van, én nem igazán szeretem. EZ természetesen nem romlott, csak más
2/9 anonim válasza:
Lehet a sonka régi volt kicsit, már ízt változtatott. De mivel magas hőfokon sül, a baktériumok amik megbetegíthetnek elpusztulnak. Csak az íze szar ennyi
3/9 anonim válasza:
A cotto sonka főtt sonka, nincs mitől büdös legyen. Nem kellett volna megegyed, vissza kellett volna kérd a pénzt, de ha jól meg volt sülve nem lesz bajod. 2 es voltam
4/9 anonim válasza:
Ha mindig azt eszed, most meg olyat éreztél rajta amit máskor nem, akkor igen, az már romlott volt, ugyanis ha már nem is friss, levegőn volt de megsütik, akkor a sütés segít rajta, de ha sütés után is érezted rajta, az már gáz. Voltam kolis, nem fogsz tőle meghalni, nyugi.
5/9 anonim válasza:
A prosciuto cotto semmi egyebet nem jelent, mit főt sonka, nem egy adott gyártó adott terméke. Nálunk is több húsipari vállalat foglalkozik vele.
Különféle fűszerket szoktak a főzővízbe tenni az olaszok, a gyártók nem tudom mit használnak. Néhány adalék biztosan van bennük.
Első: cotto=főt.
6/9 A kérdező kommentje:
Igazából annyira éhes voltam, hogy az elején fel se tűnt😂meg nem minden “falat” volt budos. Ha megszagoltam akkor egyszeru hus szaga volt, de volt parszor hogy erosebben ereztem.
ma 15:05
7/9 A kérdező kommentje:
Ha veletlen romlott volt mennyi ido utan jelentkezik? Holnap este programom van.
ma 15:06
8/9 anonim válasza:
A crudo büdösebb, ha lehet így fogalmazni, sokan nem szeretik ezt a különös szagát/illatát, szóval nem feltétlenül romlott. Viszont én kaptam már gyomorrontást tőle igaz prosciutto crudo volt, ami nyers, füstölt sonka, vigyázni kell vele, könnyen romlik.
9/9 anonim válasza:
A pizzákra pl bellozzoban nyers, crudo sonkát szoktak tenni. Nem romlott, ilyen a szaga ha boltban veszed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!