Valaki evett már fodros káposztagombát?
Figyelt kérdés
Én ma találtam a kertben vagy 2-3 kilót. Nagyon nagy víztartalmú, és könnyen törik. Utánanéztem, hogy nem mérgező. Összetéveszthetetlen más gombákkal. Megkóstoltam nyersen is. Teljesen semleges íze van, talán mint a nyers karfiolnak, csak sokkal puhább és nagyobb víztartalmú. Nagyon nehéz megtisztítani, mert darabokra törik, és málik tészt, kis darabokra. Aki kóstolta, az szerint milyen? Mit lehet belőle csinálni?nov. 21. 16:49
2/4 A kérdező kommentje:
Nem, de van néhány fenyőfa.
nov. 21. 17:41
3/4 anonim válasza:
nincs különösebb íze, se jó, se rossz, olyan seízű.
Viszont nagyon nehéz megtisztítani, mert a fodrai között mindig marad homokszem, és nagyon törékeny gomba.
Valami jó fűszeres tejszínes szósszal nem rossz, de nem egy ízrobbanás.
4/4 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem mégse csinálok belőle semmit, mert kicsit gusztustalan, és tényleg nagyon nehéz megtisztítani. Pedig mikor megkóstoltam nyersen, mem volt rossz, igaz jó sem. Az állaga olyan, mint valami szétfőtt karfiol lenne, és a piszok/föld egyéb szennyeződés minden részébe benne van, és szinte lehetetlen kiszedni belőle. Pedig már megörültem, hogy egy ehető gomba, ami érdekes is, mert én még soha nem találkoztam ilyennel előtte.
nov. 22. 15:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!