Aki ételt rendel, sütés, főzés helyett az nem is igazán szegény?
Éhes vagy. Lusta vagy főzni. Rendelsz. Kihozzák a kis adag kajákat. A levesben kis marok zöldség van sok lével. Mintha kimarkoltál volna egy fagyasztott keverékből egy kicsit és delikáttal megszornmád, mindezt jó drágán. A főétel pici az ára borsos.
A neten olvastam egy szakértő fejtegetésben ezt, hogy az emberek elényelmesedtek. Iszonyatosan megnőttek az igények....
Előre bocsájtom, hogy mi főzünk, gyakran, mert van lehetőség meg akarás is.
DE!
Van az a mondás, hogy igazából szegénynek lenni többe kerül.
Egy hajléktalan, vagy nem jól felszerelt konyhával bíró ember bizony tényleg kénytelen instant meg ilyen-olyab kajákkal bajlódni.
Vagy olyan, hogy nem volt pénz új gázpalackra, tehát a vízforralóban melegíted a konzervet mer más nincs.
Néha nyaralni nincs pénz, szórakozni se, de rendelsz egy pizzát, hogy legyen valami kis örömöd az életben.
Azt gondolom, hogy ez rendben van, attól, hogy valaki szegény, még megérdemel néha egy kis finomságot.
Ugyanez igaz a fogyatékkal élőkre, idősekre is. Néha nincs rá kapacitás, hogy főzzön, nem tudja meghámozni a krumplit mert remeg a keze, nem tudja felemelni a bevásárlást.
Összetett dolog ez, nem látsz bele kivel mi van.
"A neten olvastam egy szakértő fejtegetésben ezt, hogy az emberek elényelmesedtek. Iszonyatosan megnőttek az igények...."
:D :D :D :D :D
"nekem sokkal praktikusabb rendelni valamit, mint hogy a kevés időmet is a konyhában töltsem el."
Ma már azért elég jó kis konyhai gépek vannak, amiket elindítani nem tart tovább, mint megcsörgetni valami kifőzdét, hogy szállítsanak ki. És anyagilag jobban megéri, ha te csinálod a kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!