Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Anno ki találta azt ki, hogy...

Anno ki találta azt ki, hogy csokoládés (v. csoki tartalmú) bonbont csak aranyba-ezüstbe csomagolva lehet eladni? Avagy honnét ered ez a megjelenésű proletár-sznobizmus?

Figyelt kérdés

Szóval gondolok arra, hogy majdhogynem bármilyen átlagos csomagolt gyári csokibonbont néz az ember - talán a tényleg nagy kaliberű, prémium és magukra adó édességgyártók azok, akik ezt nem csinálják -, azt a gyártónak egyszerűen MUSZÁJ volt kívül aranyba, belül ezüstbe csomagolnia, mert ha az majd kivakítja a szememet, az ilyen jaó prímium minőségérzetet ad.

Na persze itt nyilván nem arra gondolok, hogy valódi arany/ezüst füstlemezbe teszik, csak ilyen frankón arany/ezüst hatású négyzetméterenként 5 ezred centbe kerülő valami f@$z celluxos cuccba.

Egyébként az is érdekelne majd, hogy ki volt az, aki kitalálta azt az anyagot és azt a technológiát, amivel ilyen nagyon arcbamászó arany/ezüst "szín"hatást lehet elérni, ilyen ezredcentes csóró anyagokon is. De az majd egy másik kérdés lesz....


Szóval, ezt anno ki és mikor találta ki? Vagy melyik vállalat/manufaktúra volt az első, amelyik elkezdett ezzel játszani?



okt. 22. 00:39
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Én.Bajod van vele?
okt. 22. 05:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Ez legyen a legnagyobb probléma az életedben.
okt. 22. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Alufóliába kezdték anno csomagolni, mert az egyrészt tartja valamennyire a hőmérséklet, másrészt meg nem ázik át, mint pl a papír, ha mégis megolvadna.
okt. 22. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

Semmi köze a "proletár-sznobizmus"-hoz (ilyen szó eleve nem létezik és értelmetlen is). Már a gyakorlatilag a csokigyártás kezdete óta csomagolják a csokikat "ezüstpapírba", mert akkoriban ez volt az egyetlen olyan megoldás, amivel légmentesen lehetet csomagolni, lezárni a csokit, megakadályozta, hogy a csokihoz víz juthasson, ha meleg helyen volt, nem tudott kifolyni a csoki a csomagolásból.

Cserébe aránylag drága csomagolási forma, szóval "proletár" témáról szó sem lehetett, ahogy "sznobizmus"ról sem.

okt. 22. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
Sokkal jobb, mint műanyagba csomagolni és szennyezni a környezetet!
okt. 22. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

Nagyon régi csokidobozban csak úgy belevolt górva az egész, se papír se semmi. Gondolom jól össze is olvadt az egész, az első naposabb nyáron.


[link]



Aztán nyugatabbra is sztaniolba csomagolták a csokikat meg bonbonokat, gondolom mert a papírba beleizzadt a kakaóvaj, és nem volt túl guszta.


Ez az 1800as évek vége, sztaniolban van pár, de nem az egész.


[link]


És a viktoriánus korban azért még elég flancos volt minden csokoládé. Prolik jóval később juottak el odáig, hogy célközönség legyenek.


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]



De azért nyugatabbra is erre a kincses láda érzetre utaztak.

[link]

okt. 22. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
36%

A kedvencem az a mondat, hogy a „a csokoládé étel” és aztán ecseteli, hogy mennyire tápláló és tele van fehérjével.


Nem változtak az emberek semmit.

😂

okt. 22. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!