Mi a véleményetek erről a Repontos rendszerről?
Az EU újabb elmebeteg ötlete, ez van, mikor bölcsészek szakértik meg a környezetvédelmet (többek között). Ők erőltették ránk, itt Orbánra max annyit lehet ráhúzni, hogy okosba' átpasszolta a havercégnek és kicsit besegít a kevés automatával meg a FÉL ÉV türelmi idő után is össze-vissza csomagolásokkal.
A többit már a tipikus magyar mentalitás megoldja. A kisstílű boltosok lehúzása, hogy rászámolják arra is, ami nem az, a nagystílű áruházak öregróka trükkjei, hogy kiírják, hogy nem működik, pedig csak lusták üríteni/takarítani vagy direkt kitapasztalják, hogyan lehet elrontani, a passzív-agresszív tömeg, aki inkább magában mérgelődik, minthogy odaálljon, hogy "Na, akkor jogszabályilag most szépen visszaveszed KÉZZEL, mert KÖTELEZHETŐ vagy rá!" ugyanígy: "Visszaadod a KÉSZPÉNZT, mert én azt kérem, akkor is, ha nem vásárolok, mert erre is jogszabályilag kötelezhető vagy. Sőt, 30 Ft-os rágót is fizethetek kártyával, mert ez is JOGSZABÁLY.
Illetve a zsákos csövesek, a még nagyobb zsákos cigók meg a szerencsétlenkedő, de ráérős nyuggerek miatti 40 perces sorok annak is elveszik a kedvét, aki még rászánná magát, hogy visszaviszi időnként.
Sajnos a tipikus emberi mentalitás nem fog változni, kényelemből ugyanúgy meg fogja venni és maximum kidobja. De azt is belekeverve a kommunális hulladékba, hiszen "nehogymá' más járjon jól vele, másnak túl könnyű legyen!"
Ugyanez a kukáknál a látkép. Ahol normális szemetesek vannak ott kevesebb a szemét, nem türemkednek ki a flakonok, amiket akkor se nyomott össze az emberek 80%-a, mikor még arra tanították a lakosságot, illetve akkor is beledobálta a majdnem tele folyadékokat, amikor nem volt visszaválthatós és többet emelt a kukás, mint az erőemelő. Most legalább azokba lassabban telik, mert a tipikus hulladékokat összegyűjtik.
Ahol meg úgy építették fel a kukát, hogy nehogy ki lehessen bármit is venni belőle, ott szét vannak feszengetve, ki vannak hajlítva, ki vannak tépve belőle a zsákok, nem tudsz bele szemetet dobni úgy, hogy ne koszold össze magad. A kukásokat szintén nem irigylem, hogy naponta ürítsék ezeket a megrongált kukákat.
Egyébként nem lehúzás mert visszakapod az üveg árát
Németek ezzel élnek húsz éve és nem panaszkodnak.
Nekem mindig meglepö, hogy a magyarok mennyire életképtelenek.
Nyugat-Európában ez a rendszer már több mint 10 éve müködik, mindenki képes visszavinni a flakonokat, senki nem problémázik.
Természetesen Magyaroroszágon annyira korlátolt az emberek többsége, hogy erre képtelen, amire csak az a magyarázat lehet, hogy ennyire nem müködik az agyuk.
magyar ember maga a rák
pusztuljon el inkább a bolygó, de ő nem "cipeli" a pillekönnyű palackokat 50 forintért még ha ez jelentős része is havi szinten a fizetésének
anyukám majdnem sírva hívott valamelyik nap, hogy menjek érte, mert vagy a flakonokat cipeli haza, vagy a bevásárlást...
Jött vásárolni, hozott magával egy kosárnyi műanyagot, természetesen az automata nem működik. Most akkor cipelje haza?
Én eddig háromszor próbálkoztam, egyszer sem volt jó a közeli automata, feladtam.
Biztos velem van a baj, de nekem semmi gondom ezzel. Utalást szoktam kérni, egyszer utalványt, akkor alapból 9ezerért vásároltam, ebből lejört a 950ft a palackok miatt.
De nem muszáj egyből levásárolni és nem hiszem, hogy a mai árak mellett bárki képes lenne annyi palackot visszavinni, hogy gond legyen bármikor is a levásárlás
Az ötletet abszolút támogatom. A megvalósítás, hát szokás szerint magyaros.
Én személy szerint még nem használtam, inkább lenyelem azt a plusz 50 forintot.
Látom megy a rinyapicsa a sok okosnál :D Amíg önkéntes volt a szelektív hulladékgyűjtés, az italcsomagolások 30-40%-át váltották vissza. Most ötvenforintosan ez azonnal 70-80% köré ugrott és a 3 éven belüli cél (90% felett) is simán meglesz, esélyesen 3 évnél jóval korábban.
Na, ezt számítja. Hogy az összes forgalomba kerülő italosdoboznak a 70 vagy a 7%-a végzi-e jobb esetben a kukában, rosszabban az út szélén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!