Ki mit fogyaszt előbb? A köretet először aztán a húst? Vagy fordítva?
A körettől függ.
A dietetikusok szerint érdemes a rostokkal és a protein-és zsírforrásokkal kezdeni, majd utoljára hagyni a szénhidrátokat. Így lassabban szívodik fel a ch.
Szóval ha valami szénhidrát (rizs, krumpli, tészta) a köret akkor utoljára hagyom, ha pedig zöldség akkor a feltéttel egyszerre eszem.
A dietetikusok azt tanítják amit a #6-os írt.
(Jól le is pontoztátok érte Béláim.)
Ez cukorbetegeknek erősen ajánlott, de érdemes a nem cukorbetegeknek is követni.
Szóval célszerű a feltét nagyobb részét az alacsony glikémiás indexű, rostos zöldséggel, savanyúsággal fogyasztani és a magas glikémiás indexű, gyorsan felszívódó köretet inkább a végére hagyni.
Ez a módszer produkálja a legkisebb vércukor csúcsot. Én mint 10 éve cukorbeteg meg tudom erősíteni.
Az egészséges embereknek pedig azért célszerű követni, hogy minél később legyenek cukorbetegek.
9-es, igen, lepontoztuk, és a magam részéről, téged is lepontoztalak.
Mivel én meg pont dietetikus vagyok, és ez baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!