Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Volt másnál is olyan, hogy a...

Volt másnál is olyan, hogy a családja valamilyen megszokásból, vagy hagyományból (dogmából) nem evett (nem eszik) bizonyos ételeket?

Figyelt kérdés
Én egy bigott református családban nőttem fel Békés megyében és gyerekkoromban nem ettem halat, mert azt mondták, hogy azt csak a katolikusok esznek. Ezen kívül több mindent nem evett a családom, mert attól idegenkedtek. 18 éves koromig nem ettem kefirt és joghurtot sem. Ez a 70-80-as években volt.
júl. 24. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam még ilyenről, már persze a valós vallási előírásokat leszámítva. Mert ezt a baromságot, hogy halat a katolikusok esznek nagy fantázia kellett, hogy kitalálja a családodban valamely géniusz, aki gondolom nem szerette a halat.
júl. 24. 09:48
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem inkább csak smucigok voltak ilyen "úri huncutságokra" költeni.
júl. 24. 09:49
 3/8 A kérdező kommentje:

2-es. Valóban smucigok voltak, de akkor sem ettek halat, ha valaki adott nekik.

1-es. Nagyon bigottak voltak anyai ágról a felmenőim. Lehet tényleg nem szerették a halat, de az sem kizárt, hogy valós vallási ok állt mögötte.

júl. 24. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Nem emlékszek már mi miatt, de nálunk is tiltott volt a hal, sajtok, stb. Később rájöttem,hogy az ára miatt.
júl. 24. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#3. "az sem kizárt, hogy valós vallási ok állt mögötte"

De, kizárt. Nincs ilyen megkötés a reformátusoknál.

júl. 24. 10:00
 6/8 A kérdező kommentje:
5-ös. Valóban nincs ilyen a reformátusoknál vallás szerint, de én egy végtelenül bigott családról beszélek, ahol kialakítottak ilyesmi "szabályrendszereket".
júl. 24. 10:08
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

A református vallás nem tiltja a halfogyasztást, sőt még olyan sincs, hogy "azt a katolikus eszik".

Persze, kifogásként bármit lehet mondani, ismerek egy illetőt, aki sokszor hangoztatta, hogy ő nem szereti a halat.

Elég sokára derült ki, hogy miért "még soha nem ettem, azt mondják szálkás"

Az ilyennel mit lehet kezdeni?

Elfogadom, ha valaki nem szeret valamit, még az is, hogy pl azért nem eszik kecskét mert ő azt sajnálja, rossz érzés lenne neki megenni.

Viszont elég sok embert ismerek, akik meg sem tudják indokolni, hogy bizonyos ételeket miért nem hajlandóak meg sem kóstolni.

Szerintem minden családban vannak olyan ételek, amelyeket nem esznek, vagy csak nagyon ritkán kerül az asztalra, mert a család több tagja nem szerei. Lehet az hal, gomba, bármi, de nem kell hozzá dogmákat gyártani.

Megkóstolta valamikor, nem szereti, vagy érzelmi alapon utasítja el, kész.

A rántott békacombot érzelmi alapon sokan utasítanék el.

Vallási alapon is lehetnek tiltott ételek, főleg a zsidóknál, mohamedánoknál, hinduknál, buddhistáknál.

júl. 24. 11:42
 8/8 anonim ***** válasza:
:-D uristen te szegeny. Es te normalis lettel ennek ellenere?
júl. 24. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!