Miért károsak az ízfokozók?
Figyelt kérdés
2024. júl. 6. 11:55
1/7 anonim válasza:
Mert hosszú távon rákot is okozhatnak.
2/7 anonim válasza:
Van amelyik talán káros, van amelyik nem káros. Tudtad, hogy a síma cukor és só is ízfokozók? Nagyon sok fajtája van az ízfokozóknak. Konkrétan melyikre gondolsz?
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm 1-es.
Várok még további válaszokat is.
Ennyi erővel minden fűszer ízfokozó. A só tehát maradjon fűszer.
A(feldolgozott) cukornak pedig egyértelműen negatív hatásai vannak, fizikailag nem kevésszer tapasztaltam. (Nem, nem másnak a negatív hatását tapasztaltam.)
Mesterséges ízfokozókra gondoltam, mint például a TUC bacon-ös kekszen van vagy Maggi ételízesítőben, bár sokféle változatban kapható, de szerintem érthető, hogy milyenekre gondolok.
2024. júl. 6. 13:15
4/7 anonim válasza:
Műanyagot enni káros, az nem étel.
5/7 anonim válasza:
Hol olvastál ilyet? Nem károsak, különben nem engedélyeznék őket. Nátrium-glutamát pl.:
A magyar oldal kevésbé részletes.
6/7 anonim válasza:
Szóval a nátrium-glutamátra gondolsz. Az nem káros, mégcsak nem is mesterséges. Csomó zöldségben, húsban, tejben természetesen is benbe van. A mérték nyilván sokat számít, mint mindennél. Tiszta víz is tud káros lenni, ha túl sokat fogyasztasz belőle. A só viszont nem fűszer, tartósítószer és ízfokozó. Próbáld ki, még ha a cukrot megsózod az is finomabb lesz tőle! Lásd sóskaramella!
7/7 anonim válasza:
#6 Nem tudjuk, mire gondol, csak példának írtam. Most hogy a sót említed, az tényleg káros napi kb. 5 g fölött. Elég sok konzerv ezt megközelíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!