Szerintetek 7 szendvics nem sok egy gimisnek reggel 7től delután 3-ig?
A fiam mindig annyi szendvicset kér, ahány órája van a suliban. Nem túlsúlyos, de nem is nádszálvékony, csak nem szeretném, hogy hízzon.
Én régebben 2-3 szendviccsel jártam a suliba és elég volt, nyilván lány voltam.
Elég sok.
Régen én is nagyon sokat megettem így reggel. Aztán idővel észrevettem, hogy rosszul vagyok tőle.
Tehát te nem adsz neki reggelit és az iskolában nem ebédel? Így ennek pótlására valóban kell a kalória, de ez így mi a f a sz? Plusz olyan extrém válogatós, csak párféle ételt megenni hajlandó ember lesz belőle így, hogy hajj.
Én az osztály 2. legmagasabb fiúja voltam és mindig két szendvicset vittem, abból az esetek felében a 2. táskaérlelten landolt a kukában pár nap múlva.
Étkezés után, 90 perccel, otthon, mérjetek neki vércukorszintet.
Fiamnál így derült ki, hogy 1-es típusú diabéteszes sajnos 😔
Hasonlóan evett...
Én lányként 3 szenyával indítottam a suliban, aztán otthon "ebéd" (fél 3), majd 5 körül is ettem.
Vacsora fél 7-7 felé megint főtt étel - apával az volt a közös étkezésünk és még lefekvés előtt is ettem, mert éhes voltam.
Kalóriában 3000 volt az alap, ha nem több? Kellett, pont, de sosem voltam több 54-55 kilónál, ami a magasságomhoz teljesen oké.
Aki meg "nem engedélyezne" annyit, az végiggondolta, hogy épp éheztetni készül a gyerekét? Idióták.
Ha a gyereknek KELL a 3-4000 kalória mert felhasználja (egy kamasz simán), akkor nincs olyan, hogy "megvonom tőle".
Nem rég még én is gimis volt, ugyan az osztàlytársaim nem hűtőládányi szenyókkal érkeztek, de nem volt olyan szünet vagy óra, hogy vki ne evett volna vmit. Kis chips a büféből, otthonról hozott főtt kaja, suliba menet boltból vett csoki, büfés pizza vagy szenyó.
Én voltam az egyetlen aki sose kajált suliba, nekem elég volt otthon az ebéd, de azért az a normális ha egy tini sokat eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!