A fagyasztott spenót a jobb, vagy a friss?
Fogyókúra, egészség megőrzése miatt kérdezem.
A friss általában jobb az élelmiszerekbol, mint a fagyasztott, ezért megsejtettem a kérdésre a választ, de azok még felmerültek, hogy
-milyen anyagok, vitaminok vesznek el a spenótbol, ha mirelit állapotban tartjuk?
-a kalóriaértéke 100 g-ban mennyi a frissnek, és mennyi a fagyasztottnak?
-miben jobb a friss?
-miben jobb a fagyasztott?
-fogyókura alatt melyiket érdemes enni?
Köszönöm előre.
Nyílván a friss, elég bugyuta kérdés ez.
"-milyen anyagok, vitaminok vesznek el a spenótbol, ha mirelit állapotban tartjuk?"
Valószínűleg minimálisan roncsolódnak benne a vitaminok, de azért ez nem egy gyakorira való kérdés.
"a kalóriaértéke 100 g-ban mennyi a frissnek, és mennyi a fagyasztottnak?"
Nyílván ugyanannyi.
"miben jobb a friss?"
Friss.
"miben jobb a fagyasztott?"
Sokáig eltartható.
"fogyókura alatt melyiket érdemes enni?"
A fogyás kulcsa a kalóriadeficit, kalóriatartalomban pedig nincs különbség.
Szerintem Te egy kissé túlmisztifikálod a fagasztást. Még sosem tettél be otthon semmit a fagyasztóba hogy tovább elálljon...?
A friss mindig jobb de fagyasztott is elég jól viseli a fagyasztást.
Nem veszít tápértékéből.
A zöldségfélék esetében a fagyasztott frissebb, mint a friss, kivéve, ha magad szeded a kertedben. A boltokba kerül friss ugyanis napokig úton van, mire meg tudod venni, addigra már minden, csak nem friss. A fagyasztott meg a szedés másnapján már fagyasztásra kerül.
De fogyás szempontjából teljesen mindegy
Az #5 mondta meg a tutit.
Nyilván a friss jobb mindenből, de az nagyon nem mindegy, honnan származik, mikor szedték le, amikor veszed.
Pl. mi imádjuk a brokkolit. Szinte egész évben lehet kapni frissen, de pár próbálkozás után nem veszek, csak mirelitet. A zöldségesnél kaphatónak se íze, se bűze egyrészt.
Másrészt a mirelit akkor "készül", amikor szezon van, minden zöldség akkor a leges legfinomabb, akkor van csordultig tápanyaggal, a konzervipar úgy működik, hogy a leszedett terményt szinte azonnal fel is dolgozzák. Na most a zöldségesnél fogalmunk sincs róla, hogy mikor, hol szedték le az adott terményt, de az majdnem biztos, hogy nem aznap.
Semmi baj nincs a fagyasztással. Azt egy adalékok nélküli tartósítási eljárás, amely megőrzi a fagyasztás előtti pillanatban lévő állapotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!