Milyen levest főzzek kel- vagy fejeskáposztából?
Van itthon 1-1 fej mindkettőből.
Nemrég volt Frankfurti leves, azt nem akarok most. Egyéb ötletek?
Kelkáposzta főzelék,más levest nem nagyon szoktak kelkáposztából.
Fejes káposztából még lucskos káposztát.
Ha van otthon paradicsompüréd vagy paradicsomkonzerved vagy egyéb paradicsom sűrítményed, akkor paradicsomos káposztát. Lehet bele tenni egy kevés szalonnát, kolbászt, hogy jobb íze legyen, de anélkül is tökéletes.
Egyfajta recept:
Olajon vöröshagymát dinsztelni (szalonnával, kolbásszal), esetleg kis pirospaprika is mehet rá. Erre jön a csíkokra felvágott káposzta, megpárolni kicsit, vízzel felönteni, majd közben vagy a végén beleönteni a paradicsomot, együtt főzni, és a legvégén kevés rántással sűríteni. Ízesítés só, cukor, köménymag, babérlevél.
Nálunk leves! Az is a neve és úgy is néz ki, mint egy "leves".
Nem sűrűbb, mint az általad linkelt levesek, nem kell bele több liszt. Az meg, hogy mennyi benne a káposzta, az egyéntől függ. Zöldséglevest (pl. karfiol, brokkoli, répa) is lehet annyi zöldséggel és tésztával csinálni, hogy megáll benne a kanál, és lehet úgy is, hogy csak mutatóba' van a lében a zöldség.
Hol a határ a leves és főzelék között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!