Miért mondja itt a sok okos, hogy aki használ vegetát azt nem engednék a konyhába sem?
Szerintem önmagában a vegeta nem bűn, de valahogy nekem túl sok olyan ismerősöm van, aki kb még a tejbegrízbe is rakja, mert anélkül nekik ízetlen minden. Az ilyen emberek nem tudnak főzni és fűszerezni.
De egy leves simán elbírja.
Mert aki használja, az 90+ %-ban a són, borson és pirospaprikán kívül nem ismeri a többi fűszert, és ennek hiányában használja gyakran mindenre is ezt az "ételízesítőt".
Ha valaki igazán jó szakács, akkor nem használja az ilyen-olyan előre kevert fűszerkeverékeket. Ha pedig csak minimálisan is jó, akkor az ilyen "általános ételízesítőt" végképp nem.
Magad adtad meg a választ, és nem is vetted észre. Mert okos.
A fagyasztva szárítás kíméletes, nagyon jó tartósítási mód.
Zöldségekhez is jól alkalmazható.
Nagy segítség a kevés udővel, pénzzel, rátermetséggel rendelkező főzőcskézőknek.
80-ban jártam Jugoszláviában, onnan hoztam Vegetát (így, nagy V betűvel). Meg nem tudnám mondani, mi volt az összetétele, és mennyire voltunk elégedettek.
És azt sem tudom, a Podravka módosított-e a recepten.
Azóta a márkanév köznevesült. Sok olyan termék van, amelyik só, só, még több só, ízfokozó, csomódodásgátló mellett zöldséget us tartlamaz.
Én azt mondom, van helye a konyhában, de csak a gyorsan össze kellene dobni valamut, de nincs itthon semmi esetére. A zacskós levesekjel is így vagyok.
Azokat vuszont tényleg nem értem, akik bele tesznek az ételbe minden jót, és még szárított zöldséget is.
"Miért mondja itt a sok okos, hogy aki használ vegetát azt nem engednék a konyhába sem?"
Mert egyrészt OKOS, márészt meg TUD FÖZNI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!