Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kombucha gomba teájábol...

A kombucha gomba teájábol lehet bort / alkoholos borszerú italt erjeszteni?

Figyelt kérdés
ugye magátol értetődően a teája erjed tiz napig, a musthoz hasonlóan elkezdődik a cukor széndioxiddá alakulása. ha pl. egy hónapig erjesztem a borkészítéshez hasonlóan, akkor alkoholos lesz?
2010. okt. 24. 19:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Naszóval ugye glükóz-->glicerin-aldehid-->piroszőlősav-->etil-alkohol ha rendesen nézzük :D

Ergo ha cukros, akkor kéne erjednie, de csakis lezárt üvegben (légmentesen). Vagy ha biztosra akarsz menni, akkor mielőtt lezárod az üveget, tegyél a lötty tetejére egy kenyérdarabot (nem hülyülök ) és attól is megerjed, szép szénsavas lesz :D (kovászos uborka után szabadon :D)

2010. okt. 24. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
fúj hogy lehet ilyenen gondolkodni h gombabor? undii már bocsi
2010. okt. 30. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
A kombucha gomba pont hogy csak levegőn erjed.Ha lezárt üvegbe teszed megáll az erjedése,ezért lehet hónapokra elrakni.
2013. aug. 15. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!