Jó-e, ehető-e még a fagyasztóban hátracsúszott, most megtalált mákos bejgli, amire szavatosságnak 22 március van írva?
"Fagyasztóban volt így még biztosan jó."
Ugyan már. Akkor nem kéne blansírozni a brokkolit fagyasztás előtt. Hogy bizonyos enzim folyamatok csökkenjenek. És fagyasztás után egy fél év alatt fel kell használni. A fagyasztás nem állítja meg a folyamatokat. Ahhoz az abszolút nulla Kelvin fokon kellene tartani. De egy fagyó csak -18, -20 fok körülre hűt. Ott csak lassulnak azok a folyamatok, amik a minőség csökkenését idézik elő. Nem azt állítom, hogy megromlik. Hanem azt, hogy az élvezeti értéke folyamatosan csökken. Lassan, de csökken.
A mákos beigli estében ki kell próbálni és meg kell kóstolni. Lehet, hogy még belefér az ember ízlésébe, de lehet, hogy bár nem avasodott meg, de a cukor édességén kívül elvesztette a jellegzetes ízvilágát. És inkább kidobod, mintsem édes fűrészpor ízű mákos beiglit egyél.
nem tuti nem. Marmint ha ehhalal szelen allok es kb vilagvege semmi kaja persze.
De 2 eve l e j a r t fagyasztott bejgli...
nem köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!