Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jó-e, ehető-e még a fagyasztób...

Jó-e, ehető-e még a fagyasztóban hátracsúszott, most megtalált mákos bejgli, amire szavatosságnak 22 március van írva?

Figyelt kérdés
Bolti, nem otthon sütött, ha számít.

jan. 18. 03:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%
Fagyasztóban volt így még biztosan jó.
jan. 18. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
65%

"Fagyasztóban volt így még biztosan jó."

Ugyan már. Akkor nem kéne blansírozni a brokkolit fagyasztás előtt. Hogy bizonyos enzim folyamatok csökkenjenek. És fagyasztás után egy fél év alatt fel kell használni. A fagyasztás nem állítja meg a folyamatokat. Ahhoz az abszolút nulla Kelvin fokon kellene tartani. De egy fagyó csak -18, -20 fok körülre hűt. Ott csak lassulnak azok a folyamatok, amik a minőség csökkenését idézik elő. Nem azt állítom, hogy megromlik. Hanem azt, hogy az élvezeti értéke folyamatosan csökken. Lassan, de csökken.

A mákos beigli estében ki kell próbálni és meg kell kóstolni. Lehet, hogy még belefér az ember ízlésébe, de lehet, hogy bár nem avasodott meg, de a cukor édességén kívül elvesztette a jellegzetes ízvilágát. És inkább kidobod, mintsem édes fűrészpor ízű mákos beiglit egyél.

jan. 19. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
83%

nem tuti nem. Marmint ha ehhalal szelen allok es kb vilagvege semmi kaja persze.

De 2 eve l e j a r t fagyasztott bejgli...

nem köszi.

jan. 20. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!