A gránátalma hizlal?
Igen drága a gránátalma ahhoz, hogy az elhízástól kelljen félned... tulajdonképpen ez bármelyik gyümölcsre igaz. Szerintem a gyümiket ne számold plusz kalóriaként, hiszen segítik az emésztést, ezáltal az elfogyasztott kaják kevésbé hizlalnak, tapasztalatból beszélek...
Amúgy tényleg nem kell senkit leszólogatni... erre való az oldal, hogy a hülye kérdéseinket föltegyük, én is tettem már föl.
A gránátalma a világ talán legegészségesebb gyümölcse, nézz körül ezen az oldalon kicsit, és örülj:)
Mire lepucolod, és lerágod a magokról a húst már tripplán le is dolgoztad azt a 0,5 kalóriát :-)...
Viszont ettél egy finomat
Mivel a kérdés lassan 8 éves és normális válasz nem érkezett rá, gondolta,m, hátha valakinekugyanez a kérdés ötlik fel a fejében és idetéved. :)
Gránátalma
egy db (282 gramm) = 234.06 kcal
Viszont
A gránátalma egészséges, alacsony a szénhidráttartalma , cukorbetegek is fogyaszthatják pl kisétkezésre, uzsonnára vagy tízóraira.
A gránátalma fogyasztása képes nagymértékben csökkenteni a vérben található káros koleszterin szintjét, illetve a már elmeszesedett artériák falának vastagságát, így sokat tesz a kóros elhízás elsőszámú egészségügyi következményei ellen. A gyümölcs hatóanyagai – többek között ellagsav, polifenol, C-vitamin, flavonoidok – emellett daganatellenes hatással rendelkeznek, enyhítik a változókori tüneteket, erősítik a szívet és a vért, és nem utolsósorban rendkívül jó hatással vannak az anyagcserére, és segítik az emésztést. ( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!