LaudeturJesusChristzs kérdése:
Miért félnek az emberek az E-számoktól?
Figyelt kérdés
E-számot csak olyan anyag kaphat, amely bizonyítottan ártalmatlan az emberi szervezetre. Van E-száma többek között az életnek (E260), a C-vitaminnak (E300), a karotinnak (E160), a klorofillnak (E140), a betaninnak (a cékla színanyagának, E162)...2023. nov. 6. 15:01
12/19 A kérdező kommentje:
Be is tiltották a használatát.
2023. nov. 6. 17:48
13/19 anonim válasza:
Igen erről beszélek. De te azt írtad, hogy E-számot csak a bizonyítottan ártalmatlan összetevők kaphatnak. A titán-dioxidnak is van E-száma és tavalyig full legálisan benne volt a kajában.
14/19 A kérdező kommentje:
Mert azt hitték, hogy ártalmatlan. De most már betiltották. Viszont az e számát nem vehetik el, ha odaadnák valami másnak, aki azt látja összetevők között, azt hihetné, hogy TiO2 van benne
2023. nov. 6. 17:55
15/19 anonim válasza:
Mert elég sok közülük mérgező, és a boltban nincs idő mindnek utánanézni. Persze nyilván azokat az összetevőket írják E-számmal, amiknek a nevük ijesztőbb, mint egy E-szám.
16/19 anonim válasza:
#14 tehát most leírtad ugyanazt, amit én már leírtam egyszer és úgy akarod beállítani, mint ha nem komplett baromságot állítottál volna a kérdésben. Ok.
17/19 anonim válasza:
Az a "vicces" , hogy az ételekből (amiben minimális van),kitiltották titán dioxidot (fehér szín)de a gyógyszerkben benne lehet 2025.-ig, aztán felülvizsgálják....
18/19 anonim válasza:
Mert a kalkulusra, analízisre emlékezteti őket.
19/19 anonim válasza:
A gyártó elrejti az információt a termékleíráson, én meg vigyek magammal mindig egy kis táblázatot, amiből vissza tudom fejteni, hogy melyik E szám mit takar. Az elrejtésről sokan arra asszociálnak, hogy rossz szándékkal rejtették el, így hát az egész e jelzést utálják, igazuk is van. Menjenek a fenébe a gyártók, hogy nem írják ki rendesen, sőt én még arra is kötelezném őket, hogy adott anyag veszélyességét/veszélytelenségét jelöljék, és ne engem dolgoztassanak, hogy majd biztos lusti leszek kinyomozni, hogy mi a fenét raktak bele. Ez is csak egy kapitalista ocsmányság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!