Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire repetatív az étkezése...

Mennyire repetatív az étkezésed? Bírod a monotonitást ilyen téren?

Figyelt kérdés

2023. szept. 19. 11:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
31%

Már a kérdésből is láttam, hogy ismersz max 1 vegánt, aki emellé idióta is. Ugyanis gondolom a vegánságot a "morális" kategóriába sorolnád, amiből kicsit kiéreztem, hogy szerinted ez nagyon korlátoló. Akkor hagy áruljam el, hogy amióta vegán vagyok, nem főzöm ugyanazt a kaját 2x egy hónapban, de akár hosszabb ideig is. Van, hogy 2-3 napra főzök, de az is, hogy csak egyre. És nem eszek műhúst meg műsajtot, meg műmittudoménmit. És nem töltök napi 25 órát sem a konyhában. Csak nyitott vagyok mindenre, olyan nics, hogy valaki nem szereti "az afrikai konyhát". Legalább 1 étel biztos van minden nemzet kajái között, ami tetszene akárkinek is.

A kommentedből pedig végképp látszik, ugyanis én kb 10 vegánnal találkoztam valamilyen úton módon, akinek bármilyen étkezési zavara van (de ne felejtsük el, hogy sokszor ennek megjelenése után váltanak vegánná, hiszen az egy ürügy, hogy korlátoltabban egyenek, vendégségben ne egyenek, ne menjenek a céges vacsorára, stb, szóval itt a nics füst tűz nélkülöd...). Tekintve, hogy mennyi vegánnal beszéltem legalább 1-2 percet, arányaiban jóval több az étkezési zavaros a mindenevők között.

2023. okt. 8. 15:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Az étkezésem egyszerre repetitív és változatos ha van ilyen kategória :)

Vegetáriánus a háztartásunk, ez eleve kizárja a húsételeket. Emellett gluténmentesen kell ennem és refluxom is van, sajnos ez sok ételt kihúz a listáról amit csak ritkán vagy egyáltalán nem ehetek.

Reggelire munkanapokon zabkását eszek változatos feltéttel, ez repetitív de bírom már sok hónapja. Ritkán eszem mást reggel, szendvicset, müzlit stb. A többi étkezésem változatos. Egy hónapon belül sosem ismétlődik ugyanaz a főétel, de szerintem 3 hónapig is tudnánk kitalálni különböző kajákat. Hetente 2-3 alkalommal főzünk. Szoktunk készíteni hagyományos magyar ételektől kezdve mindenfélét, mediterrán, közel-és távolkeleti, brit stb stb. Az interneten millió receptet találni és az alapanyagok is általában könnyen hozzáférhetők. Emellett a kertünkben saját termésből sok mindent tartósítunk pl paradicsom szószt 4 éve nem vettem boltban, de a befőttek, lekvárok, szendvicskrémek, szörpök is saját gyártmányok és az év jó részében nem kell bolti zöldséget és gyümölcsöt vennünk. Törekszem a szezonális terményeket előnyben részesíteni.

2023. okt. 8. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!