Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az évnek ebben a szakában...

Az évnek ebben a szakában milyen ehető virágokat lehet gyűjtögetni? (inkább vadon, mint kertben, ott csak rózsánk és levendulánk van sajnos)

Figyelt kérdés
2023. aug. 9. 00:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Leginkább valami szépet, tortára szeretnénk díszítést, de csak kíváncsiságból bármi jöhet :)
2023. aug. 9. 00:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vadon most nem ugrik be semmi, de nekem kerti virágok közül nagy kedvencem a sarkantyúka.

A virága is nagyon mutatós, ehető is, bár még nem kóstoltam.

Viszont mivel a levelének az íze a retekhez hasonló, így lehet a tortával furcsa ízkombináció lenne a virág is, de biztos jól nézne ki azért 😀

2023. aug. 9. 00:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2023. aug. 9. 00:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Fukszia,sarkantyúka,borágó,szagos müge de ehető a rózsa szirom vagy a muskátli szirmai is.
2023. aug. 9. 08:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ehetőek a gyümölcsfák virágai, muskotályzsálya, illatos geránium, bergamott, izsóp, krizantém, angyalgyökér, büdöske, sarkantyúka, borágó, begónia, szegfű, sásliliom, körömvirág, kankalin, tulipán, golgotavirág, lonc, mályvarózsa, kamilla, zsálya, yukka, hibiszkusz, fátyolvirág, frézia, kardvirág, édesborsó, búzavirág.

Ezek közül ami most biztosan virágzik, az a lonc, mályvarózsa, hibiszkusz, sarkantyúka, körömvirág, begónia, büdöske, golgotavirág, a gyümölcsfák közül pedig pont tegnap láttam virágzó gránátalmafát.

2023. aug. 9. 08:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nyitva tartom a szememet!
2023. aug. 9. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!