Az évnek ebben a szakában milyen ehető virágokat lehet gyűjtögetni? (inkább vadon, mint kertben, ott csak rózsánk és levendulánk van sajnos)
Vadon most nem ugrik be semmi, de nekem kerti virágok közül nagy kedvencem a sarkantyúka.
A virága is nagyon mutatós, ehető is, bár még nem kóstoltam.
Viszont mivel a levelének az íze a retekhez hasonló, így lehet a tortával furcsa ízkombináció lenne a virág is, de biztos jól nézne ki azért 😀
Ehetőek a gyümölcsfák virágai, muskotályzsálya, illatos geránium, bergamott, izsóp, krizantém, angyalgyökér, büdöske, sarkantyúka, borágó, begónia, szegfű, sásliliom, körömvirág, kankalin, tulipán, golgotavirág, lonc, mályvarózsa, kamilla, zsálya, yukka, hibiszkusz, fátyolvirág, frézia, kardvirág, édesborsó, búzavirág.
Ezek közül ami most biztosan virágzik, az a lonc, mályvarózsa, hibiszkusz, sarkantyúka, körömvirág, begónia, büdöske, golgotavirág, a gyümölcsfák közül pedig pont tegnap láttam virágzó gránátalmafát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!