Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen külföldi ételeket...

Milyen külföldi ételeket kóstoltatok? És hogy ízlett?

Figyelt kérdés

#külföldi #ételkóstolás
2023. aug. 4. 21:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Milyen ételre gondolsz?

Banán, narancs, datolya, stb? Kijevi csirkemell, franciakrémes, spagetti?

2023. aug. 4. 21:57
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Sushi egyáltalán nem ízlett, pedig magát a halat nagyon szeretem, főleg a tengerit, de ennek ellenére soha többet.

Mogyoróvaj szintén nem ízlett se a sós se az édes változat, nagyon tömény, zsíros stb., volt számomra

Amiket az osztrákoknál ettem is azt mondták, hogy az osztrák azok nagyjából ehetőek voltak a számomra.

2023. aug. 4. 22:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Néhány autentikus magyar kaját leszámítva szinte az összes étel valahonnan külföldről származik. Pontosan mikre gondolsz?
2023. aug. 4. 22:05
 4/14 A kérdező kommentje:

csiga, meg ilyen specialitás ők, amik ott kaphatóak

pl rák.

2023. aug. 4. 22:30
 5/14 anonim ***** válasza:
95%
Pizza! Tök jó, egyszer próbáld meg te is!
2023. aug. 4. 23:27
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Kukorica, krumpli, rizs.

Finomak. Bár a rizs csak köretnek jó.

Készételbõl döner, gyros. Ezek is finomak.

2023. aug. 4. 23:36
 7/14 anonim ***** válasza:
92%
2, a mogyoróvajat nem magában kell enni, vagy lekvár vagy valami kell mellé
2023. aug. 5. 00:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Budapest kínai negyed, éjszakai kaja piac. Na ott vannak izgalmas dolgok. Ettem ott száz napos tojást, sós palacsintákat, rendes mochit, rákkal meg hússal töltött tésztabatyut, erjesztett tofut stbstb. Szuper hely!

De imádom az olasz kajákat, a sushit, mindenféle tengeri herkentyűt.

2023. aug. 5. 00:07
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
A csigát egyszer próbáltam. Annyira rágós és íztelen volt, hogy inkább le sem nyeltem. Persze lehet nem jól volt elkészítve. A rákhúst speciel nagyon szeretem de elég ritkán eszem. Egyszer ettem cápauszony levest is, az semmi extra.
2023. aug. 5. 08:13
 10/14 anonim ***** válasza:
92%

Előre bocsájtanám, hogy tengerpart közelében élek, és errefé van sok import gyümölcs és zöldség. És nem, nem vagyok gazdag.

Mango lassi. Olyan mint egy mangós gyümölcs ivójoghurt, nagyon fincsi. 8/10

Osztrigát nagyon szeretem, mind nyersen hagymás ecettel és cirommal, mind Guinness panírban sütve.

De sajnos ettem már buggyantat is, az borzalmas volt. 10/10 illetve -1000/10

Qumqat nagyon fincsi, csak váratlan. Ránézésre az ember azt hinné kívül keserű, és belül édes mind egy mandarin, de nem. Nagy magja van, és ezeket kiszedve egészben kell megenni, mert a héja a legfinomabb, mézédes, aromás, belül az a pici hús meg baromi savanyú. 8/10

Okrát curryben ettem, a textúrája finom nagyon, de íze kb nincs.

6/10

Mangó. A nagy piros-zöld 8/10, a pici sárga 11/10

Plantain. Ami az idared almának a birsalma, az a banánnak a plantain...a csúnyácska, szerencsétlen unokatestvér, akit titokban szégyell az egész család. Kásás, és olyan se.

3/10

Passió gyümölcsöt is ettem már, na, az totál csalódás. Egy szilva méretű cucc, de alig van benne valami. Van neki az a kemény lila külső része, ami nem ehető. Ebben van egy kiskanál baromi savanyú ebihal állagú takony. Magamtól többet nem veszem meg.

2/10

Lapos őszibarack, mennyei. Erre felé nem kapni a zöldbélű verziót, de ez az ami legközelebb van hozzá.

8/10

Rebarbara. Lekvárnak finom, de kell bele cukor rendesen mert savanyúbb mint a citrom.

7/10

Kulfi fagylalt. Mennyei, gazdagabb az íze mint a normál fagyié, és tele van keleti fűszrekkel meg pisztácia darabokkal.

10/10

Rákok. Nagyon szeretem őket, bár a nagy királyrák megpucolása néha picit gusztustalan tud lenni, bár nem nagyon tud zavarni.

9/10

Fésűs kagyló (scallops). Nagyon finom, de csak ha friss és jól van elkészítve. Könnyű túlsütni, és akkor olyan mint egy radírgumi

7/10

Tintahal. Ugyanaz mint a fésűs kagyló, ha friss, finom. Ha nem, vagy túl van sütve akkor mint egy hajgumi.

6/10

Sáfrány. Fogorvos íze van, borzalmas.

-1/10

Sárkánygümölcs. Olyan textúrára, mint egy éretlen kiwi, de semmi íze nincs. Szép zsínes, de kb ennyi.

5/10

Kék kagyló. Ha nincs megpucolva előre, akkor tele a tányérod mindenféle tengeri salakanyaggal, és a külső része éles nagyon. De a belső része finom, mind fehérboros-tejszínes szószban, mind ecetes lében pácolva.

Ghojujhang szószos sültcsirke. Baromi sós, de finom. Mintha tömégy pirosaranyba lenne beleforgatva, de vastagon.

4/10

Kimchi. Olyan mint a savanyú káposzta, ahány ház, annyi féle. Némelyik 8/10, de ettem már olyat is ami 2/10

Tabokki. Nekem a fenének nem főtt át, rágós, aztán meg szétment plöttyedt puding állagba.

3/10

Articsóka sütve. Alig van rajta levelenként fél falat, de finom. A közepe viszont mint az üveggyapot.

6/10

Matcha. Zöld, növényíze van. Ha nem túl erős, nagyon fincsi

8/10

2023. aug. 5. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!