Csemege uborkát tettem el, savanyítással, forrázásos módszerrel. A dunsztban van még, 1 nap óta kb. Egyik üvegben a fokhagyma bekékült, ez problémát jelent-e? Köszönöm, aki tudja a választ.
A bekékülő fokhagyma általában nem jelent problémát a savanyított csemege uborka esetén. A savanyítási folyamat során néhány kémiai reakció történik, amelyek bizonyos színezeteket eredményezhetnek. A fokhagyma bizonyos kémiai összetevői reagálhatnak a környezeti tényezőkkel, például a savanyú lével vagy a savanyító folyamatban képződő anyagokkal.
A bekékülés általában az oxidáció eredményeként jelentkezik, és általában nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot. A fokhagyma még mindig biztonságosan fogyasztható, ha megfelelően savanyította és tárolta a csemege uborkát.
Ha azonban valami más szokatlan változást tapasztal a csemege uborkában vagy azok környezetében, mint például erős rossz szag, penész vagy más elváltozások, akkor célszerű óvatosságból eldobni az érintett üveget, és ne fogyaszd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!