Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy lehet "megjavítani" a...

Hogy lehet "megjavítani" a konyhai olajspray-t, olajszóró flakont?

Figyelt kérdés

Van egy ilyenem:

[link]

A kezdetekkor még fújt, spriccelt - de aztán olívaolajat cseréltem benne és onnantól kezdve már nem fújt, hanem csöpög belőle az olaj.. tehát egyáltalán nem spriccel. Nem tudom érthető e. Mintha bár nem tudna fújni, csak olajat kinyomni. Pedig csak 3 hónapja van meg.

Elromlott?

Kimostam vízzel, megszáradt, de semmi változás.

Vagy az olaj túl sűrű?

2023. máj. 17. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:
10%
víz 4-5:1 olaj arány kell bele
2023. máj. 17. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Ismerni kéne a mechanizmust, szét kéne szedni, belenézni, stb.

Az olyan bele tud száradni. Olyan lesz, mint egy kemény gumi.

És azt, még a legbrutálisabb zsíroldó is nehezen oldja fel.

Úgyhogy a vizes kimosás annyi, mint halottnak a csók. Sőt, ha az olaj "összeköpülődik" a vízzel, (igen, ilyet is tud) még ront a helyzeten.

Biztos, hogy nem a gyári olaj a sűrű, és 99,9%, hogy valami régi beleszáradt eltömődés van benne.

Elsőre mondhatnám, hogy nagyon forró vízbe tegyél hideg zsíroldót, és azt próbáld meg átpumpálni. (mivel a szórófejet belülről csak úgy tudod kimosni, ha átpumpálod rajta a cuccot)

Viszont a vékony fém alkatrészeket (acél rugó, stb) megmarhatja a zsíroldó, és elgyengítheti. Teljesen törékennyé teszi!

Egyelőre próbáld meg beáztatni jó erős, jó forró mosogató szeres vízbe, aztán pár óra után próbáld meg átpumpálni a fején ezt a mosogatószeres oldatot. Jó sokáig pumpáld, mossa ki teljesen.

Ha ez se segít, akkor zsíroldó... de az tönkre teheti az egészet.

2023. máj. 17. 08:45
 3/7 anonim ***** válasza:
35%

Vagy az olívaolaj sűrűbb mint az étolaj,igen valószínű.

Cseréld vissza és kiderül.

2023. máj. 17. 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Nekem van gyári, amiben előkevert van, abban is írja az összetevőkben a vizet is.

Ez van benne:

repceolaj (51%), víz, alkohol, emulgeáló szer (napraf9rgó lecitin, természetes ízesítők, sűrítő anyag.

2023. máj. 17. 09:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg tűvel kitisztítani a lyukakat!

Én ezt tenném, hátha...

2023. máj. 17. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Az lehet a probléma hogy a fúvókához közel lehet egy dugulás ami valószínűleg beleszáradt olajmaradvány. Zsíroldóval ne nagyon ess neki mert az megmarhatja telejs egészében és akár a fúvókát is tönkreteheti.

Annyit érdemes megpróbálni hogy amennyire tudod szedd szét a belső csövet a fúvókáról talán le lehet húzni, nekem nem ez a típus van, és arról le lehet, nem tudom hogy ennél működik-e. Ha lebírtad venni akkor nézz bele a fúvókába hogy látsz-e valami szennyeződést, ha igen akkor egy kis tűvel próbáld ki kapargatni belőle amennyire csak tudod. Ha ez nem megoldható akkor forró vízbe tedd bele és hagyd ázni attól lehet annyira meglágyul az összeállt szennyeződés hogy talán kifolyik belőle. Kevés mosogatószert is tegyél a vízbe. Ha működött a dolog akkor jöhet az a rész hogy mosogatószeres vizet teszel a falkonba és kupumpálod belőle az egészet amivel átmosod a teljes rendszert fűvókát, mindent, és utána sima vizzel megsimtétled hogy a mosogatószeres maradványokat is kimossad belőle.

Aztán javaslom azt a a késöbbiekben hogy ne tegyél bele olajat hosszútávra. Ha kell keverd be különüvegbe amit majd beletennél ebbe a spriccelősbe, és ha kell akkor beleöntesz kb annyit amennyit elhasználsz rövid idő alatt, aztán a maradékot visszaöntöd az üvegtárolóba, és a szórófejest pedig egyből elmosod hogy ne tapadjon be az olaj ismét.

2023. máj. 17. 10:16
 7/7 qborka ***** válasza:
100%

Én vennék másikat.

1600 forintért vettem kínaiban,igaz, nem ilyen szép. Átlátszó,alul szélesebb üveg.

Kb fél éve meg van, nem dugult el,pedig rendszeresen használjuk.

2023. máj. 17. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!