Miket egyek, ha olcsón akarok kijönni kajából?
Krumpli, rizs, búzadara, zabpehely
Tészta
Ezekből egy rakás étel készíthető és nagyon laktatóak. Mi ezekkel spórolunk.
Krumplis tészta, hajába főtt krumpli, krumplis lepény, püré, paprikás krumpli...
Rizs zöldségkeverékkel (ez rengeteg módon variálható), rizskoch, tejberizs
...
Próbálj meg mindig több napra főzni. Levesek, egytálételek kiadósak.
Húsokat akciósan vedd, ha közeli lejáratú is, mehet a fagyasztóba, majd felhasználod.
Krumpli, rizs, kukoricadara, búzadara, ezek viszonylag olcsók és sokféleképpen variálhatók.
Tészta, ez is lehet változatos és feltéttől függően ki lehet hozni olcsón.
Hüvelyesek, akár konzerv vagy szárazon, bab és lencse nem drágák és nagyon laktató.
Friss zöldséget és gyümölcsöt szezonálisan/akciósan.
Ha tejjel főzök, pl tejberizs, tejbegríz, hígítom vízzel, nem lehet érezni. Nem nagy dolog, de 1-2 deci tejet meg lehet spórolni, az is valami. :D
Ha valami nagyon jó árban van, én abból megveszek többet, mint amennyi kell, és fagyasztom vagy feldolgozom (sokat fermentálok pl).
Ezek csak alapok, így elvileg bele kell, hogy férjen még ez-az, amivel változatossá és relatív egészségessé tudod tenni. Drága bolti nasikat érdemes minimalizálni.
8, pacsi. Én is 3 napig eszem a pizzát, így spòrolok.
Én olyat szoktam még, hogy hozok az étteremből kaját, és felosztom 3 napra.
Ezen kívül tejbegríz, grízes tészta, paprikás krumpli, slambuc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!