Más is volt hogy átállt hirtelen a tejcsokiról étcsokira?
Egy éve nem bírtam megenni az étcsokit a tejcsoki viszont nagyon ízlett.
Covid után parosmiás lettem és semmilyen csokit nem tudtam megenni.
Most 21 vagyok és a tejcsokitól még mindig rosszul vagyok, az étcsokit viszont nem bírom letenni, lehet nagyon egészségtelen, de táblaszámra eszem naponta magában, vagy chilidarabkákat teszek rá. (Természetesen eszek mellette rendes ételt is)
Érdekes hogy a drága instant forrócsokitól szintén hányingerem van, de a sima sparos elég olcsónak mondható étcsoki nagyon ízlik.
Tavaly még rosszul voltam ezektől és egy kockánál többet nem tudtam volna megenni. Ezért is fura, hogy így hirtelen átálltam. Hasonló a helyzet a kávéval is, egy éve cukorral és sok tejjel tudtam meginni, most pedig ugyanúgy kellemes feketén, csak kicsit félek hogy elszínezi a fogaim.
Van valami neve ennek a folyamatnak? Mert a kisgyerekek mindig tejcsokit esznek, az étcsoki gondolom inkább felnőtteknél divat, de a szüleim inkább a boci csokit, milkát meg hasonlókat szeretik. Úgyhogy ha jól tippelek másnál is van ilyen átállás, csak nem ilyen hirtelenséggel.
"Most 21 vagyok"
Nincs ennek köze a covidhoz, meg meglepő dolog sincs benne, egyértelműen változik, finomodik az ízlésed, ez abszolút klasszikus eset.
És igen, sokan vannak úgy is , hogy szinte alig kóstoltak valamit korábban, és utána gyakorlatilag 1 kóstolás után el is hagyják a régi kedvenceket, és másra "állnak rá".
Más ízvilág, más összetevők, más tápanyag arány...
És még lineárisnak se mondhatnám, vannak "visszanyúlások", nagy visszatérők, de változhat évszak szerint periodikusan is, vagy biológiai állapottól függően (betegség, terhesség, öregség..)
Ahogy a 2-es írja
Évekig nem ettem töltött káposztát, de úgy, hogy előtte pedig igen. Megundorodtam tőle vagy nem tudom, a lényeg, hogy karácsonykor mindig volt és soha nem ettem belőle.
Az elmúlt 2 évben megint falom, alig várom hogy karácsonykor elkészüljön :D
Akkor lehet később megint a tejcsokit fogom szeretni?
Mert kávénál még el tudom képzelni, de a csokinál nem.
Most jut eszembe hogy a sörrel is így volt. Régebben nem is bírtam meginni, aztán egyszer kóstoltam egy prémium kategóriásat és azóta a középkategóriás sörök is jólesnek. Pedig ritkán iszom.
#7 de szüleim felnőttként is tejcsokit esznek.
#8 az viszont nehéz, ha elkezdem enni, sajnos nehéz leállni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!