Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » "Ma főzött étel holnap még...

"Ma főzött étel holnap még ehető?" Akik ilyet megkérdeztek, mennyi idősek vagytok? Családban nőttetek fel? Gyerekként ettetek otthon?

Figyelt kérdés
Nem kötözködésként kérdezem. Hanem komolyan, őszintén. Meg szeretném érteni az ilyen kérdéseket, kérdezőket.
2023. máj. 1. 14:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Igazából bennem rögtön megfogalmazódik a kérdés, hogy hogyan élte túl az ilyen ember idáig?

Ha magukra lennének ezek az emberek utalva, vajon hány napig maradnának életben?

Valamelyik nap voltam az egyik boltban. Kiscsaj az anyjával. Mondja neki az anyja, hogy hozzon már 3 üveg másfél literes vizet. A kiscsaj húzta a száját és nagy flegmán kettőt megfogva, hogy ő nem tud többet hozni. Erre elhozta az anyja a harmadik üveget. A lényeg, hogy kimázolva kivolt a kiscsaj a tökéletes hajával. Hogy lehet valaki ennyire életképtelen szerencsétlen?

Valaki segítsen! Ha ma felbontottam egy üveg vizet, az még holnap iható ha hűtőben volt? 🤣

Társadalmunk hasznos tagjai ezek! Ja, nem!

2023. máj. 1. 17:07
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Köszönöm ezt a kérdést, mert mindig megfogalmazódik bennem, mikor ebbe a kategóriába jövök. Kb. olyanok lehetnek, mint akiket tablettákon neveltek egy laborban és még nem láttak főtt ételt...

Ennél már csak azokat szeretem jobban, hogy "van egy kis szaga, attól jó még?", "a fele penészes, attól a másik felét még megehetem?" és társai. Itt remélem, hogy a tudatlanságból fakad a kérdés és nem kényszerből, bár aki ilyeneket enni kényszerül, annak nincs internete, meg nem érdekli ha következménye is lesz...

1-es ez brutális, őszintén alig akarom elhinni... Ezt hogy sikerült túlélnie a kapcsolatotoknak? Én valószínűleg vissza se tudtam volna menni a családhoz még egy ebédre ezek után.

2023. máj. 1. 18:15
 13/18 A kérdező kommentje:

De épp ez az, hogy erre még nevelni sem kell az embert. Aki családban nő fel, olyanban ahol nem csak menzás meg rendelt főtt étel van otthon, arra egyszerűen akaratlanul is ráragadnak a dolgok. Figyelnie sem kell, de észreveszi, és a sok év alatt tudatosul, megragad benne, hogy hopp, ezt az ételt ettük tegnap is, meg esetleg tegnapelőtt is. Pont ez az, hogy ez nem olyan dolog amit tanulni kell, hanem belenő, vele együtt nő fel az ember.

2023. máj. 1. 19:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

1-es, nekem is van ilyen, egész pontosan rokonomék. Két gyerek és két felnőtt. A felvágottat másnap kidobják, mert az már pudvás. Volt hogy a szemem láttára dobták ki a húslevesből a szín marhahúst (több mint egy kilót!!!), mert azt igazából nem eszik meg. Megrökönyödve mondtam hogy elvittem volna ha már tényleg a baromfi olba dobják a csirkéknek. És a durva, hogy ők is brutálisan pazarolnak ezen felül is, mert mindenhol hatalmas adagokat főznek. 20 liter húsleves négy főnek úgy, hogy kettő kisiskolás gyerek. Nem eszik meg másnap, max az apuka. Főzésenként minimum egy kiló hús. Ha melegszendó készül a nagyobbik fiúnak, négy óriási körbeszelet kenyér rajta vagy 30 deka felvágott és sajt, amiből egy szelet fogy el éppen. A többi kuka. Hétvégén lángosevés, hat darab 40 centis lángossal. Négy tuti kuka.

Na mindegy, én annyira ki vagyok tőle, hogy nem is bírok kaja időben náluk ott lenni, mert hiába nincs közöm hozzá, látni sem bírom ezt a pazarlást.

2023. máj. 1. 20:12
 15/18 Metionin ***** válasza:
100%

12. Szerencsére nem jártam sokat hozzájuk és most már évek óta nem megyek, más okból. De már lejjebb adtak amúgy, a 2 gyerek felnőtt és külön laknak, gondolom a mostani árakkal még az ő sznob háztartásuk sem bír ennyit pazarolni. Meg persze már nem jár hozzájuk senki, aki előtt lehet villantani, hogy nekik erre mind telik. És ami durva, hogy a gyerekek és az apa simán megették volna másnap a kaját, anyósom pazarolt mindig, aztán láttam, hogy az ő anyukája is, nyilván onnan hozta a szokást. Egyik ünnepkor kitálalt valami rettentő büdös de drága sajtot, majd közölte, hogy áh ezt amúgy mindig ki szokta dobni úgyis, mert senki nem szereti de a vendégek legalább látják, hogy ő "megadja a módját" = vesz minden drága szart, mert #vanpénz.

14. Áhhh ugyanez ment anyósoméknál, a kedvencem volt, hogy erőszakkal tukmálta volna az ételt, mert "a többit úgyis kidobjuk"...minek főzöl akkor annyit, baszod.

2023. máj. 1. 21:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
@15 Ez az egyik kedvenc gyakoris sztorim lett. Gondolom az irgalmatlan pazarlás mellé viszont pont olyan egységsugarú proletárok, mint ami feltételezhető a viselkedésükből.
2023. máj. 2. 08:26
 17/18 Metionin ***** válasza:
100%
16. A tipikus "falusi elit", akik azt hiszik magukról, hogy az ő seggükből jött a spanyol viasz :D szóval ez a falusi sznob, vagy nem is tudom, hogy definiáljam, nekem is kívül estek az érzékhatáromon, míg nem ismertem meg őket :D
2023. máj. 2. 10:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzasztó. Én biztos nem tudtam volna szó nélkül hagyni, aztán biztos jól összevesztem volna velük.

De hogy lehetne az ilyen embereknek diplomatikusan a tudtára adni, hogy nagyon helytelen, amit művelnek?

2023. máj. 3. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!