Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » "Ma főzött étel holnap még...

"Ma főzött étel holnap még ehető?" Akik ilyet megkérdeztek, mennyi idősek vagytok? Családban nőttetek fel? Gyerekként ettetek otthon?

Figyelt kérdés
Nem kötözködésként kérdezem. Hanem komolyan, őszintén. Meg szeretném érteni az ilyen kérdéseket, kérdezőket.
2023. máj. 1. 14:56
1 2
 1/18 Metionin ***** válasza:
97%
Hát pároméknál alap volt, hogy minden maradék azonnal a kukába ment. Totál ismeretlen fogalom volt egy megmaradt adag ételt eldobozolni és betenni a hűtőbe. Elég sok idő volt, mire már külön élő felnőttként megtanulta, hogy mit meddig lehet elfogyasztani, ha nem pazarlunk úgy, mint ahogy náluk szokás volt.
2023. máj. 1. 15:03
 2/18 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkoztam az ilyen kérdéseken, 1-2 ok eszembe is jutott. De erre nem gondoltam. Őrületes pazarlás...
2023. máj. 1. 15:08
 3/18 Metionin ***** válasza:
99%
2. Egyszer a nagyanyja konkrétan a szemem előtt baszott ki a kukába olyan 3 adagnyi sült húst és párolt zöldséget, mert mi már jóllaktunk, és akkor a többi az náluk kuka. Köpni nyelni nem tudtam, főleg, hogy mi nem éltünk valami jól, meg egyébként is nagyon pazarlásellenes voltam mindig. Vagy amikor ettek a kajához zöldséget és a megmaradt fél paradicsom, nagy darab kígyóuborka stb. ment a kukába de ugyanúgy a fél csomag megmaradt felvágott is. Mikor összeköltöztünk, eleinte jártam úgy, hogy a másnapi vacsorámnak szánt kaja már ki volt dobva mire hazaértem és meg akartam enni, mert hát az már tegnapi, biztos már nem jó. Na akkor begurultam, hogy semmi nem mehet a kukába míg nekem meg nem mutatja. Hihetetlen amúgy, van tényleg baromi gazdag ismerősöm de ilyen náluk sem fordult soha elő, hogy a még jó ételt kidobálják. És alapvetően nem is az csesz fel, hogy valaki nem eszi meg a másnapos kaját, hanem hogy fele szemétbe jut ahelyett, hogy pl. kevesebbet vennének/főznének ha tudják, hogy nem fogy el. Hiszen másik nap akkor úgyis új kell, tökömért csinál akkor 4 adagot ha 2 eleve kuka?
2023. máj. 1. 15:23
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez de durva 1-es...nálunk az az alap kérdés, hogy ,,ez meddig ehető?" illetve régebben ,,Anya, ha egy hete főztem, szerinted megehetem még?" :D

Nekem amúgy van ismerősöm, aki kényszerbeteg, és semmit nem eszik meg, ami nem friss, még a közeli lejáratú csomagolt ételeket sem. Sajnos nagyon fél a hányástól, hogy elkap valamit, kényszeres kézmosó, stb...kezelteti magát, de nagyon nehéz lehet így élni.

2023. máj. 1. 15:28
 5/18 anonim ***** válasza:
15%
Tolmácsot szeretnék kérni!
2023. máj. 1. 15:31
 6/18 Metionin ***** válasza:
87%

4. Lakótársam volt hasonló de ő sem pazarolt, hanem minden étkezésre csinált kis adagokat inkább és 1-1 db zöldséget vett egyszerre.

Egyébként anno próbáltam rájönni a dolog okára és arra jutottam, hogy a sznobság. Meg kell mutatni, hogy telik sok kajára de felét kidobjuk, mert csak a csórók eszik 2 nap ugyanazt. Holott ezt igazából senki nem látta rajtuk kívül, max én meg a másik gyerekük párja, nem volt kinek fitogtatni. Sok más dologgal is ilyen volt a szokás náluk, pl. ruhákkal is és a nagyi meg az anyuka ragaszkodott hozzá.

2023. máj. 1. 15:37
 7/18 A kérdező kommentje:

Ebben természetesen a pazarlás a legdurvább.

De a másik meg, mi van ha valaki később még megkívánja azt az ételt, és enne belőle.

2023. máj. 1. 15:48
 8/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem akarom elhinni, hogy vannak ilyen ostoba emberek vagy mik ezek...
2023. máj. 1. 15:59
 9/18 anonim ***** válasza:
71%
Nézd, az én gyerekem 20 éves. Marhára nem érdekli semmi, nem figyel arra amit mond az ember, így simán felteszi ő is ezt a kérdést. Nevelve volt, mielőtt bele köt valaki, egyszerűen ilyen nemtorodom természete van
2023. máj. 1. 16:09
 10/18 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy anyósom is ilyen, kidobalja a maradékot, mert senki nem eszi meg a másnapos ételt náluk.
2023. máj. 1. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!