Miért módosítják a kukoricakeményítőt? És hogyan?
Figyelt kérdés
Szinte minden készen vett élelmiszer összetevőiben szerepel a módosított kukoricakeményítő. Mi az?2008. dec. 29. 13:23
1/1 anonim válasza:
A keményítőt azért módosítják,hogy felhasználható legyen az élelmiszerek elkészítéséhez,keverhető legyen például vízhez,tejhez.
MÓdosítani,fizikai,kémiai és genetikailag tudják.
Gyakorlatilag azért van majdnem mindenben jelen,mert "összefogja" az élelmiszer alkotórészeit.
Mi a pékségben például használjuk a keményítőt,hogy ne ragadjon le a tészta a vetőszalagra,így hiába nem dagasztjuk a kenyérbe,fánkba,rá kell írni a cimkére, hogy tartalmazza,mivel érintkezett vele a tészta,mivel van aki allergiás erre az anyagra.
Röviden ennyi.
Maszatka,a pék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!