Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért módosítják a kukoricakem...

Miért módosítják a kukoricakeményítőt? És hogyan?

Figyelt kérdés
Szinte minden készen vett élelmiszer összetevőiben szerepel a módosított kukoricakeményítő. Mi az?
2008. dec. 29. 13:23
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A keményítőt azért módosítják,hogy felhasználható legyen az élelmiszerek elkészítéséhez,keverhető legyen például vízhez,tejhez.

MÓdosítani,fizikai,kémiai és genetikailag tudják.

Gyakorlatilag azért van majdnem mindenben jelen,mert "összefogja" az élelmiszer alkotórészeit.

Mi a pékségben például használjuk a keményítőt,hogy ne ragadjon le a tészta a vetőszalagra,így hiába nem dagasztjuk a kenyérbe,fánkba,rá kell írni a cimkére, hogy tartalmazza,mivel érintkezett vele a tészta,mivel van aki allergiás erre az anyagra.

Röviden ennyi.


Maszatka,a pék

2008. dec. 30. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!