Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van aki csinálja így a hétközn...

Van aki csinálja így a hétköznapokat?

Figyelt kérdés

Hétköznap anya + gyerek menüzik és apának főz külön valaki?

Megéri?

Régebben nagyon szerettem főzni, de most nem sok időm van egy örökmozgó 1,5 mellett és egy félidős várandósságban. 2 felé főzni pedig marha nehéz így is, de most különösen.

A boltba igyekszem heti 1-2x menni, menüt tervezni, de egyre többször futok bele, hogy alapvető dolgok nincsenek, borul a menü és itt nálunk nincs online rendelési lehetőség sem 😔

Ráadásul férjem nem szereti azokat az ételeket, amiben nincs hús és levest sem eszik, ha az adott étel több részből áll pl rizs, párolt zöldségek, hús, akkor ő max rizst és húst visz el. Emiatt sokat dobunk ki, amiért mérges vagyok, de az sem járja hogy mi együnk köretet zöldséggel, mert nem olyan arányban fogy el, ahogy az étel készült hogy fogyni fog.

Illeve a munkahelyén 15 percre csökkent az ebédszünet, szóval csak olyasmi jöhet szóba ami egytál kb, gyorsan megehető.

Nekünk viszont lenne igény levesre, zöldséges, változatos ételekre, nem lehet folyton pörkölt, rántott hús és tészta étel csak.

Arra gondoltam, hogy neki főzném amit meg tud enni gyorsan és szereti, mi pedig ketten tudunk osztozni egy menün.

Hétvégén ennénk egyformán.

Havi 34 ezer lenne a 20 napnyi ebéd, jól főznek ahonnan kinéztem. Szerintem ennyiből nem tudnék változáson főzni leves + másodikat.

Férjem persze ellenzi, mert hogy attól még kell reggeli, vacsora, plusz drága lenne ha még neki is főznék.

Segítsetek, valóban drága vagy pont hogy jobb lenne?

#rendelés #menü #Menüzés
2023. ápr. 17. 10:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
93%
Ha ilyen válogatós a férfi, oldja meg magának az étkezését. Amúgy neki sem egészséges, hogy nem eszik zöldségeket, mindig csak a húst.
2023. ápr. 17. 13:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul férjem nem szereti azokat az ételeket, amiben nincs hús és levest sem eszik, ha az adott étel több részből áll pl rizs, párolt zöldségek, hús, akkor ő max rizst és húst visz el. - akkor azt visz, amit Ő ELKÉSZÍT!

A franc nem fog egy 1,5 éves gyerek mellett terhesen külön főzicskézni, mert a pasas mellesleg válogatós.

Vagy visz szendvicset, ennyi.

2023. ápr. 17. 15:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, az én szomszédasszonyom is menüt rendel, leves+főétel, de abból biztos nem laknánk jól a 1,5 évesemmel. Pedig én 55 kg vagyok, nádszál, de azért csak felnőtt ember, meg a fiam is jóevő, nem két kanállal szed a kajából.

Na meg ez nem tudom, milyen minőségű menü, de látom, mikor adnak ilyen 1300 forintos menükben, hát meg nem enném azokat a leveskockás, lisztes leveseket meg állandóan káposztás kockát, főzeléket, ilyesmit, amiből többnyire ezek a menük állnak, mert ennyi pénzért nyilván nem póréhagymaleves van meg gyros tál.

Szóval, én nem rendelném meg, mert ennyi pénzből különbet főzök, de amúgy a franc se főzne ennyifélét külön, csak mert válogatós a pasi. Oké, hogy az ember nem szeret mindent, én is figyelembe veszem ezt, van, hogy főzök neki külön, de azért nem ilyen szinten, főzzön magára, ha semmit nem akar megenni.

2023. ápr. 17. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!