Az étrendeket kipróbálják akik írják, vagy csak az
alapanyagok mennyiségét adogatják össze?
Figyelt kérdés
Nem a mennyiséggel van a probléma, hanem egyrészt az adagokkal olyanok esetén, amiket jellemzően darabra mérnek, pl. banán, tojás, néha képesek grammban megadni a mennyiséget, máskor elég a darab, vagy hogy kisebb/nagyobb. Pl. 100g banán, mérd ki, 1db közepes alma... Biztos van olyan is, hogy mondjuk 200g alma, mintha kötelező mindenből kerek számot írni. A másik az egyenetlen összeállítás, nem tudom, ez mennyire tudományos. Pl. edd szárazon a rizst meg a kenyeret, de este azért tolj be egy korsó lenmagolajat... Ilyesmik.
2023. ápr. 13. 19:40
1/10 anonim válasza:
Próbálj csak EGYETLEN OLYAN étrendet belinkelni, ahol ilyen szerepel: "edd szárazon a rizst meg a kenyeret, de este azért tolj be egy korsó lenmagolajat"! Ilyen sehol sincs, de a többi kifogásod is csak akadékoskodás.
2023. ápr. 13. 19:50
2/10 anonim válasza:
"banán, tojás, néha képesek grammban megadni a mennyiséget"
Aki képes lemérni 1 banánt és 1 tojást, az túlzásba viszi. Még jó, hogy nem méred ki külön, hogy 1 tojásban hány gramm a fehérje és hány gramm a sárgája külön..
"edd szárazon a rizst meg a kenyeret, de este azért tolj be egy korsó lenmagolajat..." Engem is érdekelne, hogy hol láttál ilyet. Szárazon enni a rizst? Ne viccelj már. :D
2023. ápr. 13. 20:04
3/10 anonim válasza:
Egy átlagos tojás 50 gramm, abból 30 a fehérje és 20 a sárgája 😀 sütikészítő tanfolyamon tanítják :D
2023. ápr. 13. 20:25
4/10 A kérdező kommentje:
Nem szó szerint írják így, bocsánat... Csak azt az olajmennyiséget szét lehetne osztani egész napra, de nem ez van benne, csak este x ml. Tisztában vagyok egyébként a banán, tojás, stb. átlagos súlyával is, nem ez volt a gond, hanem a következetlenség. Tehát ha az alma lehet darab, akkor a banán miért nem, vagy akár mondjuk fél banán.
2023. ápr. 13. 21:03
5/10 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést eredetileg a Sport/Testépítés kategóriában írtam ki, most látom, hogy áthelyezték, itt viszont semmi értelme... Ha valaki azóta olvasná először. Az eddigi válaszokat egyébként köszönöm.
2023. ápr. 13. 22:47
6/10 anonim válasza:
Teljesen egyetértek. Nekem a kedvencem a csipet só. Aztán egy nagy adagot belesóz. Nem tudom, én a csipetnyit nem így képzeltem. Vagy amikor írják, hogy módjával fűszerezzük. Fogalmam sincs mit jelenthet, de legalább lehet valamire fogni, ha elrontom.
2023. ápr. 14. 02:52
7/10 anonim válasza:
Nekem a késhegynyi az egyik kedvencem. Most komolyan, meddig tart a kés hegye? Na meg a mokkás-kávés-teás-evőkanál, annyi féle fajta kanalat gyártanak már, hogy lassan nincs 2 egyforma méretű. Evőkanalam pl van kisebb lapos, meg nagyobb mélyebb is. Az egyikbe 2x annyi fér, mint a másikba és én meg találjam ki, hogy a recept írójának épp milyen volt!
2023. ápr. 14. 05:49
8/10 A kérdező kommentje:
Nem pont ilyenekre gondoltam (#5), még meg is értem, kisebb adagokat nem lehet mg-ban megadni... A sómennyiség részben ízlés dolga is, a kanalak mérete (azonos kategórián belül) nem különbözik annyira.
2023. ápr. 14. 07:51
9/10 anonim válasza:
Mondjuk az, aki már egy tojás is grammra mér, ott súlyos mentális ÉS étkezési zavarok állnak a háttérben.
Persze, a wellness-biznisz szerint ez tök oké - nem, nem az. Nem normális dolog mindent kényszeresen számolgatni, aztán meg kiakadni, hogyha úristen, vendégségben megettem 3 szelet süteményt, most tönkretettem a diétámat (nem IR vagy hasonlóra gondolok).
Ember, eszednél vagy?
2023. ápr. 14. 11:08
10/10 A kérdező kommentje:
"Ember, eszednél vagy?"
Nem vagyok benne biztos, hogy rám gondoltál, de éppenhogy én is ki vagyok akadva az ilyeneken. Pont erről szól a kérdés (többek közt).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!